Image

Nordisk Renting investerar för två miljarder kronor

UTLAND RBS Nordisk Renting förvärvar en K-citymarketfastighet från detaljhandelskedjan Kesko. Man har också avtalat om fler förvärv. Totalt uppgår investeringen till cirka två miljarder kronor.
Publicerad den 12 Februari 2008

Den nyförvärvade handelsfastigheten ligger i Pieksämäki, centrala Finland. Parterna har samtidigt träffat avtal om tilläggsinvesteringar i ytterligare tre K-citymarkets och ingått nya långsiktiga hyresavtal med Kesko Livs som hyresgäst. K-citymarket är Kesko Livs största och mest betydelsefulla dagligvarubutiker.

Tilläggsinvesteringarna förväntas bli färdigställda i slutet av 2008. K-citymarketportföljen kommer då att ha en total yta om cirka 130 000 kvadratmeter.

RBS Nordisk Renting har ett nära samarbete med Kesko-koncernen sedan flera år och förvärvade de första fastigheterna mellan 2000 och 2002. Förutom dessa fastigheter äger RBS Nordisk Renting även Keskos så kallade KV2 centrallager, en \″Indoor\″ butiksfastighet i Lojo, en K-supermarketfastighet i Helsingfors samt en kontors- och lagerfastighet i Esbo.

- Vi är mycket nöjda över att få fördjupa vår långsiktiga relation med Kesko och är stolta över att vara partner med ett av Finlands ledande börsnoterade företag, säger Reinhold Geijer, vd i Nordisk Renting AB.

- Kesko har haft ett mycket gott samarbete med RBS Nordisk Renting sedan 2000. Vår senaste överenskommelse är mycket strategiskt viktig för Kesko och fördjupar vår relation ytterligare, säger Terho Kalliokoski, vd Kesko Livs (Ruokakesko Oy).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige