Image

Nordika håller hög uthyrningstakt i Finland

Uthyrning Nordika har under de senaste tolv månaderna hyrt ut 14 100 kvadratmeter i Säterinportti - före detta Nokia Networks huvudkontor till ett årligt hyresvärde om cirka 30 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Januari 2018

Nordika förvärvade kontorsfastigheten i Esboo, Helsingfors, under 2015 som då var nästintill tom och har sedan övertagandet på kort tid hyrt ut fastigheten till mer än 50 procent. Fastigheten är på totalt cirka 33 000 kvadratmeter och håller hög kvalité men har uppgraderats till modern standard där Nordika introducerat ett campus tänk med mobila arbetsstationer, playground, förbättrat matutbud och service vilket sammantaget är nytt för den finska marknaden. Profiliering, ompositionering och nytänk kring konfigurationen av fastigheten har lett till en hög uthyrningstakt för Nordika och Trevian som är Nordikas samarbetspartner i Finland.

- Det är kul när vi introducerar något nytt på den finska marknaden som visar sig uppskattas så mycket att vi på kort tid lyckas hyra ut i rask takt till en bredd av bra hyresgäster. Fastigheten har gått från att vara en mörk och dyster plats till en fastighet där människor samlas, arbetar. trivs och mår väl - och det är underbart att se hur det återigen sjuder av energi i byggnaden. Över hälften av fastigheten är nu uthyrd och med tanke på hur mycket vi har på gång så vågar jag nästan lova att vi någon gång under 2018 kommer nå vårt långsiktiga mål, säger Robert Högström, fastighetschef på Nordika.

Under hösten och våren flyttar bland andra Mercury International, Containerships, Helo, Avida Finans, Ecolane och Neomore Consulting in i nya moderna lokaler.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige