Image

Nordic PM hyr ut i Borås

Uthyrning Nordic PM har genomfört en uthyrning av lokaler omfattande sammanlagt 4 055 kvadratmeter till Borås stad för Offentliga Hus räkning.
Publicerad den 19 September 2017
Simonsland 11. Bild: Nordic PM
Simonsland 11.

Det nytecknade hyresavtalet med Borås stad avser lokaler om sammanlagt 4 055 kvadratmeter i fastigheten Simonsland 11, på Viskastrandsgatan 3-5 i centrala Borås. Hyresavtalet träder i kraft den 1 oktober och löper över tio år. Arbetena med lokalanpassning för den nye hyresgästen har startat. Uthyrningen innebär att fastigheten, vars sammanlagda yta omfattar sammanlagt drygt 6 400 kvadratmeter är fullt uthyrd.

I lokalerna har Borås stad för avsikt att utöka sin befintliga verksamhet ”Träffpunkt Simonsland” som är ett allaktivitetshus i kommunal regi, och som beskrivs som ”en träffpunkt där Borås stads alla medborgare lätt hittar information, aktiviteter och gemenskap”.

- Vi är väldigt glada över att det goda samarbetet med hyresgästen Borås stad resulterat i att vi kunnat tillgodose deras lokalbehov i den fastighet som vi förvaltar för vår uppdragsgivare Offentliga Hus räkning i och med denna uthyrning, säger Joakim Orthén, vd för Nordic PM.

– Vi på Offentliga Hus har satt en ära i att vara en god samhällsaktör i vår roll som försörjare av lokaler och samhällsfastigheter till det offentliga Sverige, och det är därför mycket glädjande att vi i samband med detta kunnat fördjupa vår relation med Borås Stad och deras verksamhet för medborgarna, säger Lars Holm, vd för Offentliga Hus.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills listar frågorna branschen ska hålla koll på 2023

Lista Fastighetsbranschen likt övriga delar av världen står inför en omställning på grund av all osäkerhet som präglat innevarande decenniet. Pandemi, krig och hög inflation har haft en enorm inverkan på branschen och förväntas få ringar på vattnet de kommande åren. Vad innebär detta för fastighetsbranschen på kort sikt? Fastighetssverige tog hjälp av Savills analyschef Maryrose David för att lista vad som kan vara värt att hålla utkik efter under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige