Image
Nivika gör strukturaffär i Växjö.
Nivika gör strukturaffär i Växjö. Bild: Anders Bergön

Nivika genomför strukturaffär för 800 miljoner i Växjö

Transaktioner Nivika fortsätter expandera och har tecknat avtal om förvärv av Alhansa Fastigheter.
Publicerad den 5 Mars 2020

Alhansa Fastigheter är innehavare av ett fastighetsbestånd i Växjö med kommersiella fastigheter, cirka 72 000 kvadratmeter och hyresgästbeståndet är till största delen bestående av business-to business verksamhet. Det överenskomna fastighetsvärdet är 800 miljoner kronor.

Förvärvet av Alhansa är Nivikas största enskilda investering sedan företaget bildades 2000. Förvärvet ger Nivika ett starkt fotfäste i Växjö vilket ligger helt i linje med bolagets strategi.

Fastigheterna ligger väl samlade, i huvudsak på Väster, som ligger i anslutning till Arenaområdet i Växjö. Fastigheterna tillträds den 1 april 2020.
– Växjö är en av de orter Nivika sökt investeringsmöjligheter i under en längre tid. Förvärvet av Alhansa blir starten för ett nytt förvaltningsområde där vi ska kunna växa genom förvärv och projektutveckling de närmaste åren säger Niclas Bergman, vd på Nivika Fastigheter.

Nivikas långsiktiga strategi är att uppnå ett diversifierat bestånd i Växjö som inom tre år ska uppgå till minst 1,5 miljard kronor.

Efter förvärvet äger, förvaltar och utvecklar Nivika ett diversifierat fastighetsbestånd om totalt cirka 100 fastigheter med en area av 310.000 kvadratmeter fördelat på orterna i Jönköping, Värnamo och Växjö och ett fastighetsvärde på knappt 5 miljarder kronor inklusive pågående byggnationer av 400 hyresrätter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY