Image
Bokhandeln i Eksjö.

Nivika säljer i Eksjö

Transaktioner Nivika har avyttrat sina två fastigheter i centrala Eksjö med en total uthyrbar area om 3 250 kvadratmeter. Köpare är Norrgårdens Förvaltning.


Eldstaden 4 i Varberg, en av fastigheterna Nivika nu köper.

Nivika förvärvar två kommersiella fastigheter i Varberg

Bolag Fastighetsvärdet uppgår till cirka 49 miljoner kronor och årligt hyresvärde uppgår till 3,7 miljoner kronor med genomsnittlig avtalstid om fem år. Fastigheterna tillträddes under andra halvan av mars.


Niclas Bergman, grundare och storägare av och avgående vd för Nivika.

Från avloppsrensare till börs-vd – nu stiger Bergman åt sidan i Nivika

Bolag Som Fastighetssverige berättat har Nivikas vd och koncernchef Niclas Bergman informerat bolagets styrelse om att han lämnar posten som vd och koncernchef. Fastighetssverige har pratat med grundaren, ägaren och – snart – före detta vd:n för att få en bättre inblick i varför han väljer att kliva ned.


Niclas Bergman, vd Nivika.

Niclas Bergman lämnar vd-rollen i Nivika

Bolag Efter 25 år som vd och koncernchef på Nivika har Niclas Bergman informerat Nivikas styrelse om att han lämnar posten som VD och koncernchef. Arbetet med att rekrytera en ny vd och koncernchef inleds omgående.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Nivika-grundaren Niclas Bergman kommer till Fastighetsmarknadsdagen Jönköping den 6 mars.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Nivika-grundaren om vikten av att vara lokal i marknaden

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Den 6 mars är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen möter vi Nivika-grundaren Niclas Bergman i en intervju om vikten av att vara lokal i marknaden och framtiden med Nivika.


Niclas Bergman.

Fler förvärv på gång för Nivika

Bolag Under torsdagen presenterade Nivika sin delårsrapport för sista kvartalet 2023. Fastighetssverige har talat med bolagets vd, Niclas Bergman, och fått ta del av hans tankar om framtiden:
– Det har varit ett par hektiska år med en nedåtgående fastighetskonjunktur, men nu känns det positivt för oss.


En av Nivikas fastigheter i Värnamo.

Nivika förvärvar tre fastigheter i Värnamo

Transaktioner Nivika förvärvar tre fastigheter med totalt 70 miljoner kronor i fastighetsvärde.


Niclas Bergman, vd för Nivika.

Nivika genomför företrädesemission på 511 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Nivika genomför en företrädesemission på cirka 511 miljoner kronor och emissionen är fullt garanterad. Syftet är att stärka bolagets finansiella ställning, genomföra en förtida återbetalning av utestående obligationslån och möjliggöra fortsatt lönsam tillväxt. Nivika fortsätter samtidigt sin strategiska översyn och geografiska konsolidering av fastighetsportföljen.


Nivika säljer till Stora Munksjön Utvecklings AB.

Nivika säljer tre fastigheter i Jönköping

Transaktioner Nivika säljer tre fastigheter om totalt 11 000 kvadratmeter i Stora Munksjön i Jönköping till kommunala Södra Munksjön Utvecklings AB.


Niclas Bergman, vd för Nivika.

Nivika anpassar kostymen rejält: "Rädd för att räntan kommer vara hög länge"

Bolag Nivika är inne i en hård konsolideringsperiod med minskad personalstyrka och energibesparingar för att få ner driftskostnaderna. Samtidigt letar vd:n Niclas Bergman efter vägar att lösa en av bolagets obligationer samtidigt som man redan lyckats förlänga bolagets tidigare väldigt korta räntebindningar. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets status idag och hur man ämnar anpassa sig efter den nya verkligheten.


Niclas Bergman.

Nivikas förvaltningsresultat mer än halverat

Bolag Nivika redovisar ett mer än halverat förvaltningsresultat under sitt tredje kvartal jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg.


Niclas Bergman.

Nivika köper på Asecsområdet i Jönköping

Transaktioner Nivika har förvärvat fastigheten Varbygeln 1, en kommersiell fastighet med ytor för vård, kontor och butik på Asecsområdet i Jönköping.


Nivika köper i Ulricehamn.

Nivika köper för en halv miljard i Ulricehamn

Transaktioner Nivika har förvärvat en fastighetsportfölj bestående av bostäder med kommersiella inslag i centrala Ulricehamn. Därmed breddar Nivika marknadsområdet Västkusten till att omfatta även Ulricehamn.


Niclas Bergman, vd för Nivika.

Nivika bygger ny anläggning åt Hedin Bil

Uthyrning Nivika har tecknat hyresavtal med Hedin Bil AB gällande uppförande av en ny anläggning för Dacia och Renault, bredvid hyresgästens nuvarande Fordanläggning på Bredasten i Värnamo.


Niclas Bergman, vd för Nivika.

"Jag läser gärna några årsredovisningar innan läggning"

Bolag Nivikas vd Niclas Bergman har alltid många järn i elden och basar över ett transaktionsintensivt bolag som noterades på börsen så sent som i december 2021. Under Fastighetssveriges senaste event i Jönköping berättade Värnamo-sonen mer om bolagets tillväxt, varför man nyligen startade ett bostadsutvecklingsbolag och hur Nivika ska växa geografiskt framöver.


Nivika utökar bostadsportföljen på västkusten.

Nivika utökar bostadsportföljen på västkusten

Transaktioner Den 1 april förvärvade Nivika Halmstad Haverdal 22:16, en fastighet med 88 hyreslägenheter i Haverdal, 15 minuter norr om Halmstad. Beståndet utgörs av tvåvåningsbyggnader, med närhet till matbutik och endast 500 meter till havet.


Nivika-grundaren Niclas Bergman.

Nivika startar bostadsutvecklingsbolag – första projektet redan igång

Bostäder Nivika har en omfattande projektportfölj med flera större byggrättsområden med möjlighet till byggnation av olika typer av boenden inom fastigheten. Flera lägen är utpräglade bostadsrätts- och/eller villaområden. Tanken är att bedriva utveckling-, genomförande- samt säljprocessen i ett separat bostadsutvecklingsbolag som ligger i Nivika-koncernen. Mikael Fritzell blir vd samt minoritetsdelägare och kommer att driva verksamheten.


Nivika förvärvar bostäder och vårdcentral om totalt 97 miljoner kronor i Växjö.

Nivika förvärvar för 97 miljoner kronor i Växjö

Transaktioner Nivika har förvärvat två fastigheter i centrala Växjö innehållande bostäder respektive en vårdcentral. Fastigheterna har ett överenskommet fastighetsvärde om 97 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda och har ett hyresvärde om drygt 5 miljoner kronor per år. Tillträde skedde den 28 februari.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County
Nivika-grundaren Niclas Bergman kommer till Fastighetsmarknadsdagen Jönköping nästa torsdag den 31 mars.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Nivikas grundare om börsutmaningar och entreprenörsdriv

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Nästa torsdag, den 31 mars, är det äntligen dags att träffa branschkollegorna igen! Då är det dags för den femte upplagan av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping, branschens egna mötesplats i regionen. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till en intressant intervju med Nivikas grundare och vd Nicklas Bergman om karriären, börsutmaningar, entreprenörsdriv och fastighetsmarknaden i Småland.


Hisingstorp.

Nivika köper projekt med trygghetsboende i Jönköping

Bygg/Arkitektur Nivika har förvärvat Hisingstorp, ett nyproduktionsprojekt med hyresrätter och trygghetsboende, i Jönköping.