Image

Niras rekryterar ny vd

Bolag Christian Sandberg tar från och med 1 januari 2017 över som vd för Niras Sweden AB, där han sedan 2010 varit marknadschef. Han har en agronomexamen från Sveriges Lantbruksuniveristet och Uppsala universitet inom International Business. Redan under studietiden arbetade han på Scanagri som i dag är en del av Niras.
Publicerad den 10 Januari 2017

Genom hela sin karriär har Christian Sandberg arbetat internationellt. Han har arbetat med att utveckla både små och mellanstora verksamheter i en rad olika länder. Han har även arbetat för det svenska exportrådet i Madrid och med projekt i Makedonien.

Christian Sandberg har varit en del av ledningsgruppen i Niras Sweden AB de senaste fyra åren, en verksamhet som Markus Davelid, frånträdande vd vänt från negativt till positivt resultat. Det senaste året har den svenska verksamheten varit en av de som levererat bäst resultat. Markus Davelid kommer framöver att helt koncentrera sig på rollen som internationell direktör i Niras-koncernen, där han en är del av koncernstyrelsen.

I dag har Niras 1 500 medarbetare över världen, varav 160 i Sverige. Förutom teknikkonsulttjänster är Niras en av de största privata aktörerna inom internationella utvecklingssamarbeten. Genom förvärv av Indevelop Sweden AB och FM Konsulterna AB, har bolaget stärkts ytterligare.

– Vi ska bli ännu bättre på att dra fördelar av att vi har en stor koncern i ryggen. Vi ska hela tiden vässa våra konkurrensfördelar på de områden som vi arbetar inom och vi ska utveckla vårt tjänsteutbud, säger Christian Sandberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige