Image

Niam säljer sju köpcentrum i miljardaffär

Transaktioner Niam säljer sju köpcentrum i södra Sverige.
Publicerad den 1 Juni 2015
Stefan Albinsson. Bild: Niam
Stefan Albinsson.

Köpare är A Group of Retail Assets.

De köpcentrum som ingår i transaktionen är Centra i Västerås, Cityhuset i Eskilstuna, Telgehuset i Södertälje, Kvasten i Kalmar, Storknallen i Borås, Linnégallerian i Växjö och Gallerian i Motala.

Niam har, bland mycket annat, genomfört en fullständig ombyggnation och modernisering av Centra, uppgraderat allmänna ytor och miljöcertifierat Telgehuset, hyrt ut och byggt om delar av Linnégallerian till Centrum för vuxnas lärande och introducerat Cubus i Kvasten.

- Den här affären är ännu ett bevis för hur Niam skapar mervärde genom aktiv förvaltning och projektutveckling, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor lista: Här är bolagen som förvärvat mest 2021

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilka noterade bjässar som varit mest i köpartagen hittills under året. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY