Image
Bild: Niam

Niam förlänger 26 000 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Niam har förlängt Ericssons hyresavtal om cirka 26 000 kvadratmeter, inklusive garage, i fastigheten Blåfjäll 1 i Kista till 2019.
Publicerad den 13 Februari 2012
Annons
Image
Fastigheten Blåfjäll 1 i Kista. Bild: Niam. Bild: Niam
Fastigheten Blåfjäll 1 i Kista. Bild: Niam.

Ericsson har suttit i byggnaden sedan den stod färdig 2002. Ericsson kommer i och med förlängningen av avtalet att få mer moderna och yteffektiva lokaler då Niam genomför uppgraderingar av byggnaden. Niam har för avsikt att i samband med projektet miljöcertifiera byggnaden enligt Leed.

- Vi är mycket glada över att Ericsson gett Niam fortsatt förtroende genom förlängningen av hyresavtalet i Blåfjäll. Miljöfrågan är högst angelägen för Niam och vi vill bidra till att vår miljöpåverkan blir så låg som möjligt. Utöver Blåfjäll räknar vi med att miljöcertifiera ytterligare byggnader under 2012, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.

Niam köpte fastigheten Blåfjäll 1 av European Property Fund SICAV för 485 miljoner kronor hösten 2009.

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY