Image

Newsec landar ytterligare ett förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec Asset Management har fått i uppdrag att förvalta handelsområdena Råå Center i Helsingborg och Eriksbergs Köpcenter i Göteborg samt en handelsfastighet i Kungens Kurva i Stockholm. Den totala ytan uppgår till cirka 46 000 kvadratmeter. Uppdragsgivaren är en ny kund till Newsec.
Publicerad den 17 Oktober 2011
Björn Lindeborg. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.

Fastigheterna ägs av TMW Pramerica Property Investment, en del av amerikanska Prudential Financial Inc, som därmed blir ny kund till Newsec.
- Vi är glada över att ytterligare kunna bredda vår kundportfölj med Pramerica Property Investment och över förtroende att förvalta aktuellt bestånd. Det här är ett renodlat retailuppdrag på våra huvudmarknader i Sverige med fastigheter välbelägna i attraktiva handelsområden. Vi kommer med vår samlade retailkompetens tillföra stora värden i den fortsatta utvecklingen av beståndet, säger Björn Lindeborg, vd på Newsec Asset Management.

TMW Pramerica Property Investment arbetar med fastighetsinvesteringar och rådgivning. De utgör den Europeiska delen av Pramerica Real Estate Investors, som i sin tur är en del av amerikanska Prudential Financial Inc. Fastigheterna ägs av fonden EU Retail, som är Pramericas europeiska fond för investeringar i köpcentrumanläggningar och handelsfastigheter.

Newsec Asset Management har cirka fyra miljoner kvadratmeter under förvaltning. Omkring hälften utgörs av kontorslokaler och cirka 1,5 miljoner kvadratmeter av handelsytor vilket motsvarar över 30 köpcentrum.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige