Image

Newsec hyr ut i Västerås

Uthyrning Newsec har tecknat ett femårigt hyresavtal med Sweco avseende drygt 2 200 kvadratmeter i Centra-fastigheten i Västerås. Newsec förvaltar fastigheten på uppdrag av Agora.
Publicerad den 7 Oktober 2015
Annons
Image

Sweco flyttar in i juli 2016 och tar därmed de sista större vakanta ytorna i fastigheten.

– Det är mycket glädjande att kunna välkomna Sweco till Centra, som nyligen förvärvades av Agora efter att de senaste åren genomgått en ombyggnation från renodlad galleria till handel med gatuentréer och kontor på ovanliggande plan. Därmed är fastigheten nästintill fullt uthyrd, säger Olof Hallgren på Newsec Asset Management.

– Vi ser mycket fram emot att flytta in i våra nya lokaler, som både är moderna och med ett utmärkt läge. Inflyttningen ligger rätt i tiden då vi kommer att samlokalisera med våra nya kollegor från Grontmij, säger Maria Frid, chef lokaler på Sweco.

Centra, med fastighetsbeteckning Lennart 17, har en total yta om cirka 13 000 kvadratmeter, varav drygt 3 000 kvadratmeter kontor och cirka 9 500 kvadratmeter handelsyta, är belägen centralt i Västerås. Newsec har förvaltat fastigheten sedan 2011.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY