Image

Newsec fyller Folksams fastighet vid Odenplan

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Folksam tecknat ytterligare två hyresavtal i fastigheten Spelbomskan 12 vid Odenplan i Stockholm, varav det senaste omfattar 2 300 kvadratmeter. Därmed är alla vakanta lokaler fyllda och fastigheten fullt uthyrd.
Publicerad den 4 Juni 2015
Annons
Image

Uthyrningen är en del av det utvecklingsprojekt som Newsec har genomfört av fastigheten tillsammans med 2BK Arkitekter och Funktionskompaniet för Folksams räkning.

- Vi har i vårt uppdrag för Folksam genomfört såväl uthyrning som utveckling av fastigheten i form av ett flertal ombyggnationer, för att skapa moderna kontorslokaler. Förutom att generera en värdeskapande utveckling för fastigheten, har detta även skapat en ökad efterfrågan på lokalerna från marknaden, säger Marie Eriksson, ansvarig uthyrare på Newsec. ??

Spelbomskan 12 vid Odenplan i Stockholm ägs av Folksam och innehåller drygt 28 000 uthyrningsbara kvadratmeter. Till hyresgästerna hör bland annat Coop Konsum, Sats Elixia, Svensk Byggtjänst och konferens- och mötesarrangören 7A.

Fastigheten förvaltas sedan 2001 av Newsec, vars uppdrag innefattar kommersiell, teknisk och ekonomisk förvaltning samt uthyrning. Utvecklingsprojektet som Newsec genomfört av Spelbomskan har gjorts i samarbete med 2BK Arkitekter och Funktionskompaniet.??

- Vi engagerar oss för att skapa trygghet och nytta för våra kunder, hyresgäster och vårt samhälle. Det värdeskapande utvecklingsarbete som vi här har genomfört tillsammans med Newsec har moderniserat fastigheten och positionerat den som en verkligt attraktiv byggnad. Härigenom bidrar vi till att förstärka och skapa en ökad attraktivitet för hela området runt Odenplan, vilket är en del av Stockholm som står inför en mycket spännande och positiv utveckling, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY