Image

Newsec fyller Folksams fastighet vid Odenplan

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Folksam tecknat ytterligare två hyresavtal i fastigheten Spelbomskan 12 vid Odenplan i Stockholm, varav det senaste omfattar 2 300 kvadratmeter. Därmed är alla vakanta lokaler fyllda och fastigheten fullt uthyrd.
Publicerad den 4 Juni 2015

Uthyrningen är en del av det utvecklingsprojekt som Newsec har genomfört av fastigheten tillsammans med 2BK Arkitekter och Funktionskompaniet för Folksams räkning.

- Vi har i vårt uppdrag för Folksam genomfört såväl uthyrning som utveckling av fastigheten i form av ett flertal ombyggnationer, för att skapa moderna kontorslokaler. Förutom att generera en värdeskapande utveckling för fastigheten, har detta även skapat en ökad efterfrågan på lokalerna från marknaden, säger Marie Eriksson, ansvarig uthyrare på Newsec. ??

Spelbomskan 12 vid Odenplan i Stockholm ägs av Folksam och innehåller drygt 28 000 uthyrningsbara kvadratmeter. Till hyresgästerna hör bland annat Coop Konsum, Sats Elixia, Svensk Byggtjänst och konferens- och mötesarrangören 7A.

Fastigheten förvaltas sedan 2001 av Newsec, vars uppdrag innefattar kommersiell, teknisk och ekonomisk förvaltning samt uthyrning. Utvecklingsprojektet som Newsec genomfört av Spelbomskan har gjorts i samarbete med 2BK Arkitekter och Funktionskompaniet.??

- Vi engagerar oss för att skapa trygghet och nytta för våra kunder, hyresgäster och vårt samhälle. Det värdeskapande utvecklingsarbete som vi här har genomfört tillsammans med Newsec har moderniserat fastigheten och positionerat den som en verkligt attraktiv byggnad. Härigenom bidrar vi till att förstärka och skapa en ökad attraktivitet för hela området runt Odenplan, vilket är en del av Stockholm som står inför en mycket spännande och positiv utveckling, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige