Image
Neobo säljer drygt en tredjedel av beståndet i Eskilstuna.
Neobo säljer drygt en tredjedel av beståndet i Eskilstuna. Bild: Eskilstuna kommun

Neobo avyttrar fastighetsportfölj i Eskilstuna

Transaktioner Neobo Fastigheter AB avyttrar sex bostadsfastigheter i Eskilstuna till ett underliggande fastighetsvärde om 113 miljoner kronor, vilket är i nivå med den senaste externvärderingen som genomfördes vid årsskiftet.
Publicerad den 14 Februari 2024

Portföljen består av fastigheterna Valfisken 2, Fanjunkaren 4, Nilhästen 11–12, Nordmannen 1 och Ödemarken 26 i Eskilstuna med en sammanlagd uthyrningsbar area om 6 430 kvadratmeter. Köpare är Klara bostad i Eskilstuna AB och transaktionen genomförs som en bolagsaffär. Ett avdrag för latent skatt om fyra procent, motsvarande tre miljoner kronor, har lämnats i transaktionen och frånträde kommer att ske i mars 2024.

– I och med transaktionen påbörjar vi optimeringen av vår fastighetsportfölj. De sex fastigheterna i Eskilstuna är lågavkastande samtidigt som de står inför betydande investeringar, vilket innebär att försäljningen bidrar till att stärka Neobos kassaflöde framöver, säger Ylva Sarby Westman, vd Neobo.

Efter transaktionen äger Neobo fem fastigheter i Eskilstuna med en total uthyrningsbar area om 16 460 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige