Image

NCC utvecklar ny kontorsbyggnad i Finland

Bygg NCC Property Development startar utvecklingen av en ny kontorsbyggnad i det befintliga Plaza Business Park i Vanda, Finland. Den nya etappen består av cirka 5 640 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta.
Publicerad den 13 Juni 2012
Joachim Hallengren. Foto: Knut Koivisto. Bild: Knut Koivisto
Joachim Hallengren. Foto: Knut Koivisto.

Nu startar utvecklingen av ytterligare en kontorsbyggnad, Plaza Halo, som omfattar cirka 5 640 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta, och tillsammans med serviceutrymmen får en totalyta på 6 600 kvadratmeter. Plaza Halo är den sista etappen av Plaza Business Park, och den 13:e kontorsbyggnaden som NCC Property Development bygger i Aviapolisområdet i Vanda. Den främsta hyresgästen än Marinoff Corporation, som är världens största leverantör av fasta brandbekämpningssystem, och uthyrningsgraden uppgår för närvarande till 59 procent.

Totalentreprenör är NCC Construction och byggnaden beräknas stå klar i December 2013.

Plaza Business Park omfattar fem kontorsbyggnader med en total yta på 31 000 kvadratmeter, varav uthyrningsbar yta uppgår till cirka 27 600 kvadratmeter. Plaza Business Park omfattar cirka 1500 arbetsplatser.

Business Park-konceptet har varit mycket framgångsrikt i Aviapolisområdet, där NCC har utvecklat kontorsyta för över 3 500 arbetsplatser. NCC inledde utvecklingen av detta område i slutet av 90-talet som sedan dess blivit en av Europas största business parks. Dess goda förbindelser med läge intill ringleden Ring III, närhet till flygplatsen samt bra serviceutbud i området har attraherat många företag.

Plaza Halo kommer att utvecklas enligt det internationella klassificeringssystemet
Breeam och uppnå graderingen Very Good.

- Vi är mycket glada att Marioff har valt Plaza Business Park för sitt nya kontor. Det är en sann bekräftelse på att Business Park-konceptet skapar mervärde för våra kunder och en av anledningarna till varför NCC idag är en av de ledande fastighetsutvecklarna på den finska marknaden, och en drivande aktör gällande hållbarhetsfrågor. För tillfället har vi totalt åtta pågående projekt i Finland, säger Joachim Hallengren, vd för NCC Property Development.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige