Image

NCC och Lejonfastigheter bygger Linköpings nya simhall

Bygg/Arkitektur NCC har, efter genomförd upphandling under hösten, fått uppdraget att i samverkan med Lejonfastigheter projektera Linköpings nya simhall.
Publicerad den 4 Januari 2017

Projekteringen kommer att ske i två faser. Fas 1, där parterna tillsammans planerar, budgeterar och projekterar systemhandlingar i syfte att komma överens om bygguppdraget till Fas 2.

– Vi kommer att bygga en toppmodern simhall med hög energiprestanda och ser positivt på att projektet genomförs i samverkan. Det ger bra förutsättningar för att hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar i en välplanerad byggprocess, säger Christian Dahlén, projektchef för ny simhall, Lejonfastigheter AB.

I det första inledande skedet, Fas 1, kommer NCC och Lejonfastigheter gemensamt att utarbeta ett fastighetsprogram, systemhandlingar och riktpris. I den andra efterföljande fasen, Fas 2, påbörjas själva byggnationen.

– NCC har god erfarenhet av att bygga simhallar och badanläggningar. Vi har även lång erfarenhet av partneringprojekt och ser modellen som överlägsen när det gäller just badhusprojekt som till sin karaktär har en hög komplexitet med många olika aktörer involverade, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building i Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Heimstaden växa i Örebro

Bolag Heimstaden sätter ner en ny nål på sin Sverigekarta. När man nu äntrar Örebro berättar Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, om stadens utveckling och om bolagets tillväxtplaner i Örebro.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY