Image

NCC hyr ut till Systembolaget

Uthyrning NCC Property Development har tecknat hyresavtal med Systembolaget i kontors- och handelsfastigheten Torsplan som NCC bygger i nya Hagastaden.
Publicerad den 30 Augusti 2011

Systembolagets butik på Norra Stationsgatan flyttar om cirka två år sin butik till NCC:s lokaler.

Snart startar bygget av Torsplan; den första fastigheten vid Norra Station i nya stadsdelen Hagastaden. NCC:s handels- och kontorsbyggnad beräknas stå klar hösten 2013. Uthyrningen av 10 000 kvadratmeter handel och 20 000 kvadratmeter kontor är igång. I våras hyrde NCC ut den första handelslokalen till Prisxtra.

– Systembolagets etablering stärker vår ambition att göra Torsplan till det kommersiella navet i Hagastaden. Vi har plats för ett tiotal butiker till samt kontor för 1 500 personer så vi samtalar med ett flertal intressenter, säger Fredrik Hemborg, regionchef NCC Property Development.

Torsplan blir en GreenBuilding och miljöklassas enligt internationella klassificeringssystemet Breeam för nivå Excellent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige