Image
Norra Älvsborgs länssjukhus.
Norra Älvsborgs länssjukhus. Bild: Kevin Nirs

NCC fortsätter bygga om länssjukhuset i Trollhättan

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ytterligare ett avtal med Västfastigheter som omfattar ombyggnation av tak på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Februari 2024

NCC har tidigare genomfört flera uppdrag vid NÄL, bland annat en om- och tillbyggnad av neonatalavdelningen, ombyggnation av en kardiologisal och av operationsenheten för gynekologi samt ombyggnation av tak. Det nya projektet avser cirka 11 500 kvadratmeter takyta i olika plan.

– Vi tar med oss lärdomar och erfarenheter från de tidigare projekt som vi genomfört på NÄL. NCC har stor erfarenhet av att med noggrann planering och arbetsberedning säkerställa ett tryggt och säkert genomförande för alla parter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sweden.

Entreprenadarbetena enligt detta avtal förväntas vara färdigställda under 2024. Affären uppgår till cirka 60 miljoner kronor och orderregistreras i första kvartalet 2024 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige