Image

NCC får uppdrag av Probitas

Bygg NCC Construction Sverige renoverar kontorsdelen av Jarlahuset på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Fastigheten från 1974 miljöanpassas och blir både en Miljöklassad byggnad och GreenBuilding. Det sänker bland annat energibehovet med 25 procent. Arbetet sker i nära partneringsamarbete med uppdragsgivaren Probitas. Ordern är värd 110 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Januari 2011
Jarlahuset. Bild: Probitas. Bild: Probitas
Jarlahuset. Bild: Probitas.

NCC gör en miljöanpassad renovering av 15 000 kvadratmeter kontor och bygger till en glasad takvåning för kontor i kvarteret Provisorn 4. Kronofogdemyndigheten, som tidigare haft sitt kontor här har flyttat, så när NCC:s arbete är klart anpassas lokalerna till nya hyresgäster.

– Renoveringen ger inte bara nya, moderna lokaler, utan också lägre energibehov och en ljusare, tystare och renare inomhusmiljö, säger Lars Westman, affärschef på NCC Construction region Stockholm/Mälardalen.

En GreenBuilding sänker energibehovet med 25 procent. Miljöklassad byggnad spar energi, förbättrar inomhusmiljön och minskar material i huset som är skadliga för klimat och miljö.

Jarlahusets fasad mot innergården byts ut mot en lutande och välvd glasfasad som ger mycket dagsljus och har glas med låga U-värden. Befintliga fönster får ett isolerglas som just isolerar värme och ljud. Ett helt nytt ventilationssystem ger bättre luft och återvinner frånluftsvärmen.

– Probitas betyder hederlighet så ett partneringsamarbete med NCC med öppna böcker för att få bästa kvalitet och pris är i linje med våra värderingar, säger Samuel Borg, vd på Probitas.

Partnering är en strukturerad samarbetsform i byggbranschen, där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift, baserat på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Projekteringen är klar och byggstart sker i januari 2011. Arbetet beräknas klart under 2012. Totalt sysselsätts cirka 100 personer. Uthyrningsprocessen till nya hyresgäster pågår.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige