Image

NCC får arenaorder i Ystad

Bygg/Arkitektur NCC bygger Ystads nya arena för matcher och evenemang med plats för 2 500 åskådare. I augusti startar arbetet med arenans första del som beräknas vara klar årsskiftet 2015/2016. Ystad kommuns order är värd 205 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Juli 2014

NCC bygger redan Ystads nya badhus som är klart i augusti i år. Strax intill har NCC nu även fått i uppdrag att bygga en arena med träningshall och en delbar matcharena, för bland annat handboll.

I ett år har NCC och Ystad kommun samarbetat i partnering för bästa projektering av hallarna:

– Vår gemensamma planering ger bättre bygglogistik än hur det var tänkt från början, så nu kan träningar och tävlingar pågå som vanligt under hela byggtiden. Och istället för var sin byggnad placerar vi hallarna under samma tak. Det gör anläggningen mer kostnadseffektiv vilket gynnar budgeten, säger Ulf Jönsson, produktionschef på NCC.

Markarbetet börjar i augusti och bygget av match- och evenemangshallen startar i höst. Först när den är klar årsskiftet 2015-2016 kommer NCC att riva den gamla Österporthallen. Därefter påbörjar NCC bygget av träningshallen. Hela arenan ska vara klar i slutet av 2016.

Det innebär att idrottandet i Österporthallen kan fortsätta ett och ett halvt år till, och att handbollssäsongen 2015/2016 börjar i gamla hallen och avslutas i nya matchhallen.

– Arenan, som också består av badhuset, är Ystads kommuns största satsning genom tiderna. Syftet är att den ska gynna och utöka det goda idrottsliv som finns i staden. Det blir en viktig mötesplats med ett centralt läge, säger Ann-Sofi Eriksson, projektledare på Ystads kommun.

Matchhallen får en publikkapacitet för 2 500 personer och en matchplan på 40 x 20 meter som kan konverteras till två fullstora träningsplaner. Träningshallen får en publikkapacitet för cirka 150 personer med en matchplan på 40 x 20 meter. Arenan får även omklädningsrum, utrustning för skolidrott, ljudanläggning och elektroniska resultattavlor samt konferens- och VIP-lokal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige