Image
Illustration av skolan som NCC bygger.
Illustration av skolan som NCC bygger. Bild: Arkkitehdit Rudanko Kankkunen

NCC bygger skola och idrottshall i Rovaniemi

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat partneringavtal med Rovaniemi stad i Finland om att bygga en ny skolbyggnad i stadsdelen Nivavaara. I uppdraget ingår även att bygga en ny idrottshall samt rusta upp utemiljön och den intilliggande idrottsplatsen. Ordervärdet uppgår till cirka 400 miljoner kronor.
Publicerad den 15 September 2023

NCC och Rovaniemi stad har sedan i våras samarbetat i tidig fas för att planera och arbeta fram bygghandlingar för att både bygga ut och renovera den befintliga skolan i stadsdelen Nivavaara. Nu har parterna tecknat avtal för den första etappen av projektet som omfattar byggnation av en ny skolbyggnad, en ny idrottshall samt upprustningsarbete av skolgårdarna och den intilliggande idrottsplatsen.

– NCC har stor erfarenhet av att bygga skolor. När vi deltar i tidigt skede kan vi bidra med värdefull kunskap genom hela byggprocessen. Tillsammans med Rovaniemi stad bygger vi nu en hälsosam, innovativ och trygg skola med bra lärmiljöer, säger Catarina Molén Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Den nya skolbyggnaden blir 10 600 kvadratmeter stor och kommer inrymma lokaler för olika slags verksamheter så som skola, idrott, förskola och vuxenutbildningar. Lokalerna kommer även användas av idrottsföreningar, församlingar och klubbar. Den nya byggnaden har fått namnet Napsu.

I projektets andra etapp ingår renovering av befintliga Nivavaara skola och avtal för detta uppdrag tecknas senare. Byggnationen har inletts och byggnaden förväntas vara färdigställd under sommaren 2025 och resterande delar under hösten 2026.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär En rad personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av sedan tidigare profiler på listan över så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige