Image

NCC bygger innebandyhall i Umeå

BYGG NCC Construction Sverige bygger en innebandyhall i Umeå, i anslutning till Gammlia idrottscentrum. Hallens storlek och läktare för cirka 3 000 åskådare gör att större tävlingar kan anordnas. Umeå är Sveriges huvudstad för innebandy och här finns fyra av Sveriges elitlag. Uppdragsgivare är Umeå kommun och ordern är värd 64 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Januari 2010

Innebandy är numera Sveriges största inomhusidrott. Umeå har 180 ungdomslag och härifrån kommer elitlag som IBK Dalen, Umeå City och IKSU, vars damlag är trefaldiga europamästare.

- Vi bygger en 5 500 kvadratmeter stor hall och läktare för 3 000 personer. Det är roligt att bidra till vidareutvecklingen av innebandyn i Umeå och även ge nationella och internationella tävlingar bättre förutsättningar, säger Benny Selberg, affärschef på NCC Construction, region Norrland.

Hallen har två träningsplaner, men tack vare flyttbara väggar och teleskopläktare kan de göras om till en stor tävlingsarena med publik. Byggnaden rymmer även restaurangdel och kiosker.

- Umeå är Sveriges huvudstad för innebandy men den har blivit trångbodd. Idag saknas en riktigt arena som kan möta dagens och framtidens behov. Hallen ger överlag mer träningstid i för innebandyn i stan, säger Sture Bäckman, bygg- och projektledare på Umeå kommun.

Sporthallen är även avsedd för andra bollsporter och olika typer av evenemang.

Arbetet startar i januari 2010 och beräknas vara klart i februari/mars 2011. Totalt sysselsätts 30 personer varav 15 är NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige