Image

NCC bygger hyresrätter i Örebro

Bostäder NNC bygger 55 nya hyresrätter i Karlslundsområdet åt Örebro Bostäder. Ordern är värd 95 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juni 2015
NCC bygger 55 hyresrätter i Örebro. Bild: NCC
NCC bygger 55 hyresrätter i Örebro.

Efter Stockholm, Göteborg och Malmö är Örebro den kommun som bygger flest nya bostäder i landet enligt ny statistik från SCB. I juni avslutar NCC bygget av drygt sextio hyresrätter för ÖBO (Örebro Bostäder) i Örebro. I höst påbörjar NCC ytterligare 55 i nya kvarteret Karlslundsskogen.

– Örebroarna blir allt fler och staden växer snabbt med omkring 2 000 personer per år. Därför är många bostadsbyggen på gång. ÖBO har fått i uppdrag att planera för att bygga cirka 2 000 nya hyresbostäder. Vi arbetar med ett rullande femårsprogram där vi under 2015 kan byggstarta omkring 600 lägenheter. Nu står Karlslundsskogen på tur, säger Ulf Rohlén, vd för ÖBO.

Kvarteret byggs på tomten där den sedan tidigare nedlagda och rivna Karlslundsskolan låg. Det bebyggs med tre bostadshus i fem respektive tre våningar. Hyreshusen rymmer totalt 55 lägenheter på mellan ett till fyra rum och kök. Invånare som står i Örebros kommunala bostadskö eller som redan bor i ÖBO:s bostäder får möjlighet att flytta in här.

– Vi är glada att få bygga fler efterlängtade hyresrätter åt Örebroarna och för ÖBO. Vi tar med vårt effektiva och sammansvetsade arbetslag som just nu slutför bygget av ÖBO:s nya hyresrätter och seniorlägenheter vid Brunnstorget i Adolfsberg. De för med sig mycket erfarenheter till bostadsbygget i Karlslundsskogen, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC i Örebro.

Bostadshusen får en tegelfasad i mörka nyanser och de byggs nära Karlslunds herrgård - ett stort område med mycket natur- och kulturhistoria, trädgårdar, museer och aktiva konsthantverkare.

Byggarbetet börjar hösten 2015 och bostäderna beräknas vara klara för inflyttning från maj 2017.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige