Image

NCC bygger för Landstinget i Linköping

Bygg/Arkitektur NCC bygger ut Linköpings Universitetssjukhus med en egen byggnad för Hälsouniversitetet. Det ger den utspridda medicinska fakulteten ett samlat campus med fler undervisningssalar och plats för 220 fler läkarstudenter. Landstinget i Östergötlands order är värd 155 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Oktober 2013
NCC bygger nytt för Landstinget i Linköping. Bild: NCC
NCC bygger nytt för Landstinget i Linköping.

– Vi har brist på undervisningslokaler och en del av de som finns är inte funktionella. Vi är också utspridda på flera ställen på sjukhusområdet. Det nya huset bidrar till ett samlat campuskvarter för fakulteten och plats för 20 fler läkarstuderande per termin, säger Irene Rydberg, Hälsouniversitetets fakultetskoordinator.

NCC bygger ett nytt hus på 8 000 kvadratmeter i sju plan och renoverar 4 000 kvadratmeter i en intilliggande befintlig byggnad. Det nya och ombyggda huset blir lokaler för Hälsouniversitetet och kommer att innehålla lärosalar, hörsalar, studentkök, kontor för forskare och lärare.

Miljökraven för utbyggnaderna på Linköpings universitetssjukhus är genomgående höga.

Det nya och det ombyggda huset får mycket låg energiförbrukning.

– Den maximala energianvändningen blir 40 kilowattimmar per kvadratmeter och år i det nya huset och 62 kilowattimmar i ombyggnaden. Det är bara hälften av vad byggreglerna kräver för en nybyggnad och två tredjedelar av kraven för en ombyggnad, säger Joakim Sternander, affärschef, NCC Construction region Syd.

NCC:s byggarbete börjar i oktober i år och beräknas vara klart i april 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige