Image

NCC bygger bostäder på Kungsholmen

BYGG NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Riksbyggen 59 bostadsrätter i nya området Hornsbergs Strand på nordvästra Kungsholmen i Stockholm. En stor del av lägenheterna är sålda redan innan byggstart. Det tidigare industriområdet blir nu ett stort bostadsområde med köpcentrum och restauranger. Ordern är värd 90 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Mars 2010

I Hornsbergs Strand låg tidigare bland annat ett asfaltsverk och ett grusupplag. Nu ersätts det med cirka 1 200 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. Riksbyggen bygger två kvarter med bostadsrätter i området, varav det ena är kvarteret Hänryckningen.

- Bostäderna byggs i en ny och attraktiv del av Kungsholmen och är i stort sett slutsålt efter säljsläpp till Riksbyggens medlemmar, säger affärschef Petter Jurdell affärschef på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Lägenheterna är i storlekarna 2:or till 5:or, från 45 till 125 kvadratmeter. Fastigheten får ett garage i källaren för 43 bilar. Förrådsutrymmen byggs i både källare och på vind. Huset placeras nära Nelly Sachs park, en så kallad utsiktspark med vy över vattnet och med lekplats.

- Glädjande nog har efterfrågan på våra nya bostäder i Stockholms innerstad aldrig avtagit med konjunkturnedgången. Så det är mycket positivt, men inte så ovanligt att de sålt bra, säger Anja Norman, projektledare på Riksbyggen.

Arbetet påbörjades i januari 2010 och beräknas vara klart årsskiftet 2011/2012. Totalt sysselsätts upp till 50 personer varav 26 är NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige