Image
Projektgruppen med Varbergs Fastighets AB och MVB Väst AB.
Projektgruppen med Varbergs Fastighets AB och MVB Väst AB. Bild: MVB Bygg

MVB får uppdraget att bygga om Varbergs stadshus

Bygg/Arkitektur Stadshuset i Varberg står inför en omfattande om- och tillbyggnad för att skapa fler arbetsplatser och en bättre arbetsmiljö åt kommunens medarbetare. I dagarna tecknade Varbergs Fastighets AB entreprenadavtal med byggföretaget MVB.
Publicerad den 18 Mars 2022

Det finns ett stort behov av ytterligare kontorsytor i Varberg centrum för kommunens medarbetare. Därför planeras nu för en om- och påbyggnad av Stadshus C (Kvarteret Postmästaren).
– Det är ett stort och spännande projekt, tillsammans med MVB och hyresgästen Varbergs kommun ska vi nu förvandla hela kvarteret Postmästaren till att innehålla olika ytor för samhällsservice och kontor för kommunens medarbetare, säger Martin Rylander, vd Varbergs Fastighets AB.

Varbergs Fastighets AB äger Postmästaren 14 och 16, som tillsammans utgör hela kvarteret. Ombyggnaden genomförs för att möta kommunens behov av fler arbetsplatser samt även kunna erbjuda kommunens invånare ytor för olika former av samhällsservice.

Större delen av kvarteret är redan idag kontor för kommunens medarbetare. För att lokalerna ska kunna växa planeras en påbyggnad av en tredje våning på de huskroppar som idag är i två plan.
– Det är fantastiskt roligt att vi kan fortsätta vårt goda samarbete med Varbergs Fastighets AB och tillsammans vidareutveckla staden. Kvarteret Postmästaren är en central byggnad och den om- och tillbyggnad som vi nu gör kommer att medföra fler arbetsplatser och en mer hållbar miljö för alla som arbetar i huset, vilket är helt i linje med våra egna satsningar på hållbart byggande, säger Henrik Ljungdahl, vd MVB Väst AB.

Projektet ska genomföras som en totalentreprenad i partnering. Preliminär byggstart är januari 2023 med beräknad färdigställande i december 2024.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige