Image
Vinkelhuset på Lilla Essingen, som det är tänkt att se ut.

MVB totalentreprenör för Patriams projekt på Essingen

Bostäder Patriam har valt MVB Entreprenad AB som totalentreprenör för sitt senaste projekt, Patriam Vinkelhuset, beläget på Lilla Essingen i Stockholm.


Fredrik Jagersjö Rosell framför Panattoni Park Landvetter utanför Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

"Ett av Sveriges bästa logistiklägen: efterfrågan är hög och utbudet begränsat"

Bolag Panattoni har inlett byggnationen av sitt första projekt i Göteborg. Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director på Panattoni Sverige, berättar för Fastighetssverige om utvecklingen i Göteborg, hur man ser på Göteborgsmarknaden, tillväxtplanerna i Sverige, möjligheten att ta sig an fler brownfield-projekt och om starten för Panattoni i Danmark.


MVB och Wihlborgs bygger en ny logistikanläggning åt Dachser i Landskrona.

MVB och Wihlborgs bygger logistikanläggning i Landskrona

Bygg/Arkitektur MVB påbörjar byggnationen av en 9 600 kvadratmeter stor logistikanläggning i Landskrona tillsammans med Wihlborgs. Hyresgäst blir logistikbolaget Dachser.


Nya Vikingaskolan i Lund, som den kommer att se ut.

MVB bygger nya Vikingaskolan i Lund

Bygg/Arkitektur MVB får uppdraget att riva delar av den femtio år gamla Vikingaskolan på Linero i Lund samt bygga en ny skola som är anpassad till dagens krav.
— I det här projektet kommer vi att verka för att minska klimatpåverkan genom att ta hand om och återanvända en del av materialet från den rivna delen till den nya skolbyggnaden, säger Thomas Ellkvist, vd MVB Syd.


Jennie Åberg, vd MVB Nord.

MVB skriver ramavtal med region Västerbotten

Bygg/Arkitektur Byggföretaget MVB har ingått ramavtal för regionens verksamhet i Skellefteå, vilket innebär att MVB står först i turordningen för alla service- och byggprojekt upp till 35 miljoner kronor.
– Ramavtalet med regionen ger oss en bra bas för vår expansion, säger Jennie Åberg, vd MVB Nord.


Panattoni bygger 46 000 kvadratmeter logistikfastighet i Skåne.

Panattoni bygger 46 000 kvadratmeter logistikfastighet i Skåne

Bygg/Arkitektur Panattoni genomför nu ytterligare ett stort projekt i södra Sverige. Denna gång har avtal skrivits med Södervidden Fastigheter på 77 000 kvadratmeter i Åstorp med bästa skylt- och logistikläge längs med E4.


Jennie Åberg.

MVB expanderar verksamheten till norr – Jennie Åberg blir region-vd

Transaktioner Byggföretaget MVB, som ägs av Gullringsbo, utökar sin verksamhet till Norrbotten och Västerbotten genom förvärv i Skellefteå-baserade byggkoncernen ETB Group. Jennie Åberg utses till verkställande direktör för den nya regionen.
– Vi ser en stor potential i regionen med växande näringsliv och arbetsmarknad, säger Per Ununger, ordförande i MVB Holding.


Warner Bros nya studio i Göteborg

MVB bygger nya TV-studios åt Warner Bros i Göteborg

Bygg/Arkitektur Helt nya skräddarsydda lösningar när MVB bygger studios för Warner Bros TV- och filmproduktion som flyttar till ny fastighet i Gamlestan i Göteborg.


Projektgruppen med Varbergs Fastighets AB och MVB Väst AB.

MVB får uppdraget att bygga om Varbergs stadshus

Bygg/Arkitektur Stadshuset i Varberg står inför en omfattande om- och tillbyggnad för att skapa fler arbetsplatser och en bättre arbetsmiljö åt kommunens medarbetare. I dagarna tecknade Varbergs Fastighets AB entreprenadavtal med byggföretaget MVB.


Fabege har gett MVB i uppdrag att bygga i Flemingsberg.

MVB bygger Kungliga Operans och Kungliga Dramatiska Teaterns nya produktionscenter

Bolag Stadsutvecklaren Fabege AB har gett MVB i uppdrag att bygga Operan och Dramatens nya produktionscenter i Flemingsberg söder om Stockholm.


Waterfront.

MVB bygger kontorshus i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Trelleborgs Hamn har gett MVB uppdraget att bygga Waterfront, hamnens nya kontors- och servicebyggnad.


Tobias Lundberg.

Tobias Lundberg utses till ny vd i MVB Öst

Karriär Styrelsen i MVB har utsett Tobias Lundberg som ny vd i MVB Öst. Han tillträder sin nya roll omgående och ersätter Per Ununger som efter 20 år övertar rollen som koncernens styrelseordförande.


MVH och Svenska Hus bygger i Bandhagen.

MVB och Svenska Hus bygger nytt i Bandhagen

Bygg/Arkitektur Gullringsbo-koncernens företag inleder ett nytt samverkansprojekt för produktion av hyresrätter i Bandhagen.


Elisabeth Ljungblom.

Hon blir ny ekonomichef på MVB

Bolag MVB Astor Bygg har rekryterat Elisabeth Ljungblom som ekonomichef. Hon är civilekonom med lång erfarenhet från olika befattningar inom diverse branscher och företag.


Den föreslagna exploateringen av området Maglehill i västra Höör.

MVB får uppdraget att bygga Maglehill i Höör

Bygg/Arkitektur Höörs kommun och MVB påbörjar ett flerårigt samverkansprojekt för att utveckla stadens västra delar, Maglehill. För MVB är ordern värd drygt 400 miljoner kronor under en fyraårsperiod.


MVB bygger åt Acrinova

MVB bygger åt Acrinova

Bygg/Arkitektur Acrinova har gett MVB i uppdrag att bygga en ny flerfamiljsfastighet vid norra infarten i Trelleborg.


Illustration.

MVB bygger ny fastighet i Varberg

Bolag Maleryd Fastigheter har gett MVB i uppdrag att bygga en ny fastighet på området Svärdfisken i centrala Varberg. Ordervärde är på dryga 80 miljoner kronor.


Brf Atomen.

MVB bygger åt HSB i Ursvik

Bygg/Arkitektur HSB Bostad har gett MVB i uppdrag att bygga en fastighet med totalt 64 bostadsrätter åt Brf Atomen i Ursvik.


Tobias Lundberg.

Ny vice vd i MVB Öst

Karriär Styrelsen i MVB har utsett Tobias Lundberg till vice vd i MVB Öst.


Eden.

Kungsledens första nyproduktion är igång

Bygg/Arkitektur Under tisdagen togs första spadtaget för att markera byggstarten av Eden, Kungsledens nya kontorsbyggnad om cirka 8 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Hyllie, Malmö. Den totala investeringen uppgår till 350 miljoner kronor och mer än 50 procent av kontorsytorna är redan uthyrda till bland andra Quick Office.