Image
Per Gebenius.
Per Gebenius. Bild: Mofast

Mofast avbryter storaffär

Transaktioner Mofast AB meddelar idag att bolaget beslutat att inte avyttra en portfölj av samhällsfastigheter enligt den avsiktsförklaring som man tidigare ingått med en institutionell investerare.
Publicerad den 28 Juni 2024

Mofast har idag beslutat att inte gå vidare med den avsiktsförklaring som reglerade avyttring av fastigheter vilken först meddelades den 17 oktober 2023 och som sedan förlängdes den 12 december 2023 samt 28 mars 2024.

Bakgrunden till beslutet är att Mofast bedömer att läget för fastighetsbranschen stärkts samt ser en bättre affär i att behålla fastigheterna.
– Vi inledde försäljningsprocessen i ett annat marknadsläge men med det förbättrade ränteläget och fastighetsbranschens positiva utveckling ser vi nu en bättre affär i att behålla dessa fastigheter. Vi har därför beslutat att avbryta försäljningsprocessen, kommenterar tf. vd Per Gebenius.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största transaktionerna under första halvåret

Lista Här sammanställer Fastighetssverige de största transaktionerna som gjorts på den svenska marknaden under det första halvåret 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige