Image

MKB får Sabos bopris

Event MKB Fastighets AB i Malmö får Sabos bopris 2011. Temat för året var Boende för äldre.
Publicerad den 9 September 2011

Det som fick juryn att utse MKB till vinnare var företagets helhetssyn och vilja att sammanföra hyresgäster i olika åldrar.

- Det är väsentligt att ha ett åldersintegrerat perspektiv och för dagens seniorer är det viktigt med valfrihet. Vissa vill bo i seniorboenden, andra är inte alls intresserade av det, säger Peter Kockum, juryns ordförande.

Företagets grundstrategi är att underlätta för äldre att bo kvar i sina lägenheter. Det som gäller idag kanske inte är rätt i morgon. Därför satsar MKB på omvärldsbevakning. Till hösten gör företaget även en satsning på sociala medier med inriktning på äldre hyresgäster, man håller utbildning i mobiltelefoni och IT och startar motionsdans. Det handlar även om att konkret underlätta för möten mellan unga och äldre.

- Vi förlägger en del av höstens aktiviteter i andra områden än de med seniorhus. De hyresgäster som inte fyllt 65 men som är intresserade av våra senioraktiviteter är välkomna att vara med, säger Maria Lundgren, seniorvärd på MKB.

I samband med prisutdelningen fick fem företag hedersomnämnanden:
Stora Tunabyggen, Bostads AB Poseidon, Krambo Bostads AB, Falkenbergs Bostads AB samt Blomsterfonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige