Beslutet fattades av MKB:s styrelse i måndags. Investeringen är ett led i MKB:s strategi att bidra till och stärka Malmös attraktionskraft.
Projektet består av tre sammanhängande delar: ett 14-våningshus med odlarlägenheter, tolv radhus samt det gamla tvätteriet/förrådet med ekoprofilförskola och en ny takträdgård. Tillsammans bildar delarna en innehållsrik miljö där idéer om grönt boende och stadsutveckling kommer till praktiskt uttryck på flera olika sätt.
– Greenhouse Augustenborg är ett helhetskoncept som innefattar både de byggnadstekniska frågorna och den klimatsmarta livsstilen. Även byggprocessen ska vara ett föredöme avseende effektivitet och hållbarhet, säger MKB:s styrelseordförande Lars Svensson.
Greenhouse Augustenborg kommer att byggas enligt Febys passivhusstandard och även klassas Guld enligt miljöklassningssystemet Miljöbyggnad. Lägenheterna utformas med stort fokus på en hållbar livsstil. Målet är att Greenhouse Augustenborg ska bli ett spjutspetsprojekt, innovativt inom energi, teknik, miljö, odling och gemenskap.
Fastigheten, som ritas av Jaenecke Arkitekter, kommer att bli ett nytt landmärke för Malmö och Ekostaden Augustenborg. Byggnaden kommer att utmärka sig med huvudbyggnadens stora balkonger och runda former.
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.