Image

Mimer bygger lägenheter i Västerås

Bostäder Kvarteret Matboden på Vallby i Västerås får 94 nya lägenheter med inflyttning vintern 2018/2019.
Publicerad den 31 Augusti 2017
Vallby i Västerås får 94 nya lägenheter. Bild: Bostads AB Mimer
Vallby i Västerås får 94 nya lägenheter.

– Vi vet hur svårt det är att bygga nya moderna lägenheter med låga hyror idag. Därför jobbar vi strategiskt med att bygga prisvärda Kombohus och samtidigt söka statligt investeringsstöd där det är möjligt. Matboden på Vallby är ett sånt exempel. Där kommer vi att kunna erbjuda fina bostäder med en låg hyresnivå, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

Sabos Kombohus är en serie nyckelfärdiga hus som de allmännyttiga bostadsbolagen tagit fram. Det är hus till ett fast pris med en produktionskostnad som ligger cirka 25 procent under marknadspris.

Det statliga investeringsstödet kan sökas till byggprojekt där normhyran ligger på högst 1 350 kronor/kvadratmeter och år. En nivå som Kombohusen i kvarteret Matboden klarar och därför har Mimer kunnat söka och fått beviljat ett statligt investeringsstöd.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige