Image

Mimer bygger lägenheter i Västerås

Bostäder Kvarteret Matboden på Vallby i Västerås får 94 nya lägenheter med inflyttning vintern 2018/2019.
Publicerad den 31 Augusti 2017
Vallby i Västerås får 94 nya lägenheter. Bild: Bostads AB Mimer
Vallby i Västerås får 94 nya lägenheter.

– Vi vet hur svårt det är att bygga nya moderna lägenheter med låga hyror idag. Därför jobbar vi strategiskt med att bygga prisvärda Kombohus och samtidigt söka statligt investeringsstöd där det är möjligt. Matboden på Vallby är ett sånt exempel. Där kommer vi att kunna erbjuda fina bostäder med en låg hyresnivå, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

Sabos Kombohus är en serie nyckelfärdiga hus som de allmännyttiga bostadsbolagen tagit fram. Det är hus till ett fast pris med en produktionskostnad som ligger cirka 25 procent under marknadspris.

Det statliga investeringsstödet kan sökas till byggprojekt där normhyran ligger på högst 1 350 kronor/kvadratmeter och år. En nivå som Kombohusen i kvarteret Matboden klarar och därför har Mimer kunnat söka och fått beviljat ett statligt investeringsstöd.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya byggreglerna försenade – trots kritik skickas de nu för notifiering i EU

Bygg/Arkitektur Tidigare i juni meddelade Boverket att de valt att skjuta fram införandet av nya byggregler i Sverige, möjligheternas byggregler som de kallar det. Men det är bara en i raden av förseningar, men också kritik som de nya byggreglerna fått erfara. Trots det så skickas de nu för att notifieras i EU.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige