Image

Matias Lindberg lämnar Concent – för SHH

Bolag Matias Lindberg och styrelsen för Concent har gemensamt beslutat att Lindberg avgår som verkställande direktör i bolaget. Det meddelade företaget under torsdagen.
Publicerad den 20 Oktober 2016
Matias Lindberg. Bild: Concent
Matias Lindberg.

Första september tillträdde Matias Lindberg som vd för fastighetsutvecklingsbolaget Concent, då han rekryterades från HSB Projektpartner och ersatte Runar Söderholm som då varit vd i 18 månader.

Nu meddelar Concent att styrelsen och Lindberg har olika uppfattningar om verksamhetens inriktning och de strukturella förändringar som diskuteras rörande bolagets framtid.

Parterna har därför kommit överens om att gå skilda vägar, efter bara drygt en månad.
Matias Lindberg kommer att kvarstå i sin nuvarande roll under sin uppsägningstid och processen med att hitta en ny vd kommer att inledas omgående.

– Det är naturligtvis tråkigt att behöva gå skilda vägar. Arbetet med den framtida strukturen fortsätter oförändrat enligt plan säger Sven Kallstenius, styrelseordförande i Concent.

När Fastighetssverige pratar med Matias Lindberg vill han inte uttala sig om varför han lämnar bolaget.

– Jag har inga kommentarer i nuläget, jag överlåter alla kommentarer till Sven Kallstenius, säger han.

Senare under förmiddagen meddelade SHH att man utser Matias Lindberg till ny vd för koncernens dotterbolag, som operativt ansvarar för all bostadsutveckling och produktion. Därutöver kommer Lindberg att bli medlem i SHH:s koncernledning.

– Jag har följt SHH:s utveckling under ett antal år och tycker det finns en solid struktur, en genomtänkt tillväxtstrategi och en bra företagskultur för att positionera sig ännu bättre framöver. Sverige behöver fler bostäder och det kommer SHH definitivt att bidra till, kommenterar Matias Lindberg.

Lindberg har tidigare varit vd för Telgebostäder, Vallonbygden i Finspång och Årehus. Han har även jobbat på Akademiska Hus.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige