Image

Efter kaoset – Norrtälje kommun bryter med Concent

Bolag Det har stormat rejält i Concent. Fem personer – inklusive vd:n Matias Lindberg – har lämnat bolaget på kort tid. Nu får kaoset ytterligare konsekvenser: Norrtälje kommun säger upp ett markanvisningsavtal i Norrtälje hamn med bolaget.
Publicerad den 4 November 2016

Concents utveckling har varit ett av branschens hetaste ämnen senaste veckorna. Det inleddes med att vd:n Matias Lindberg lämnade bolaget för att i stället bli vd för SHH. Något som Concent kommunicerade ut som att det fanns en konflikt – vilket Matias Lindberg själv dementerade.

– Nej, det gör det inte. Det jag kan säga, är att jag sagt upp mig, sa han till Fastighetssverige.

I kölvattnet av Matias Lindbergs avhopp valde ytterligare fyra personer att lämna sin tjänster i bolaget och aktien dök kraftigt. Något som styrelseordförande Sven Kallstenius kommenterade för Fastighetssverige.

Nu kommer nästa smäll mot Concent: Norrtälje kommun säger upp ett markanvisningsavtal med bolaget på grund av att avhoppen från ledningsgruppen och att oklara och större omstruktureringar väntas framöver. Från kommunens sida meddelar man att man känner att långsiktigheten saknas i Concent.

– Concent har varit lyhörda för vad vi vill uppnå i Norrtälje Hamn, men vi måste vara beredda att ompröva tidigare beslut när verkligheten förändras. Därför väljer vi nu tyvärr att avbryta samarbetet med Concent för den här gången. Det handlar om att vi inte vill riskera vare sig invånarnas skattepengar eller vår uppsatta tidsplan för hamnenprojektet. Norrtälje Hamn är och förblir ett stabilt projekt med god planering och framförhållning, ett krav vi har på oss själva men också på andra aktörer, säger Ulrika Falk (s), kommunstyrelsens ordförande.

Hon utvecklar för Norrtelje tidning:

– På väldigt kort tid har anmärkningsvärda förändringar skett i Concent, nyckelpersoner och många av dem vi arbetat med har slutat och är inte kvar i bolaget. Det kommer ske en omstrukturering i bolaget vilket väcker frågetecken, säger Ulrika Falk.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige