Image
MAQS flyttar in i Habitat 7 under 2025.
MAQS flyttar in i Habitat 7 under 2025. Bild: Krook & Tjäder

MAQS flyttar till Masthuggskajen

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med MAQS Advokatbyrå i Habitat 7 på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om cirka 2 500 kvadratmeter och tillträder under våren 2025.
Publicerad den 3 September 2022

Advokatbyrån MAQS flyttar sitt Göteborgskontor till Habitat 7 på Masthuggskajen i Göteborg. Lokalen de hyr är om 2 490 kvadratmeter kontorsyta och är beläget på våningsplan 6, 7 och 8. Lokalerna omfattar även en privat terrass. Företaget tillträder sina lokaler under våren 2025. Projektet omfattar cirka 8 000 kvadratmeter kontor och byggnaden kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent, NollCO2 och Citylab för hållbar stadsutveckling.
– Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas. För att kunna erbjuda våra medarbetare en toppmodern arbetsplats och nå våra högt ställda miljömål, planerar vi nu för en flytt av vårt Göteborgskontor i början av 2025, säger Katrin Troedsson, vd för MAQS Advokatbyrå.

Det är NCC som utvecklar det nya kontorsprojekt Habitat 7 vid Masthuggskajen i Göteborg.
– MAQS företagskultur genomsyras av professionalism, omtänksamhet och ett starkt samhällsengagemang. Vi är miljödiplomerade och har som ambition att vara klimatneutrala 2030, varför valet av kontorsfastighet är en viktig del för att nå våra mål, säger Katrin Troedsson.
– Att MAQS aktivt väljer Habitat 7, ett av de nya projekt i Göteborg med mycket högt ställda hållbarhetsmål, är ett kvitto på att det hållbarhetsarbete NCC drivit under många år lönar sig. Allt fler organisationer ser att kontoret är en viktig del av bolagens hållbarhetsarbete. Vi arbetar fokuserat med att kraftigt reducera Co2- utsläppet och i Habitat 7 har vi verkligen gått på djupet i detta arbete, säger Johanna Hult Rentsch, Head of NCC Property Development Sweden, West.

MAQS Advokatbyrå har kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och Sundsvall. Under året har byrån flyttat kontoret i Stockholm till Stureplan och kontoret i Sundsvall till Inre hamnen.
– Våra kontor är mycket viktiga för oss, de uppmuntrar till samarbete, gynnar flexibilitet och nya sätt att arbeta. De är platser där vi möts och bygger vår gemensamma kultur. Det känns extra kul att efter intensivt arbete med flytt till nya kontor i Stockholm och Sundvall kommunicera att vi också erbjuder våra medarbetare i Göteborg en ny arbetsplats i hjärtat av det expansiva området kring Masthuggskajen, avslutar Katrin Troedsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige