Image
Bild: Istock

Magnus Åkesson blir ny vd för Point Properties

Bolag Magnus Åkesson har utsetts till ny vd i Fastators innehavsbolag Point Properties. Han tillträder den 1 februari 2021 och ersätter då Joachim Kuylenstierna som varit tillförordnad vd i Point sedan sommaren 2020.
Publicerad den 15 Oktober 2020

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Magnus Åkesson som ny vd för Point. En riktig höjdarrekrytering, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

Point äger idag 14 fastigheter i södra och mellersta Sverige med framtida bostadsbyggrätter om totalt 70 000 kvadratmeter. I Motala och Trelleborg har ansökan om planbesked för båda fastigheterna lämnats in. I Motala handlar det om 114 lägenheter och i Trelleborg om 138 lägenheter och sex radhus med en sammanlagd boarea om 18 000 kvadratmeter. De kommande halvåret kommer nya projekt att lanseras i rask takt på flera orter.

Magnus Åkesson är civilingenjör inom fastighetsekonomi och juridik, och har i närmare två decennier arbetat på olika ledande bolag inom förvaltning och projektutveckling. Främst med inriktning på handelsfastigheter, centrumanläggningar och stadsdelscentrum. Genom åren har han varit ansvarig för ett tjugotal centrumanläggningar, huvudansvarig för Solna Centrums ombyggnation och även arbetat med Mall of Scandinavia. I dag är han delägare i Urban Retail och kommer att ha en fot kvar i den verksamheten.
– Det ska bli otroligt spännande att få leda och vidareutveckla Point och bolagets unika koncept. Centrumfastigheter brukar nästan gömmas undan i fastighetsportföljerna, här handlar det istället om att lyfta fram och utveckla fastigheterna som ett nav för små- och mellanstora städers utveckling. Ett koncept som väckt mycket stort intresse i strategiska diskussioner med ankarhyresgäster, kommenterar Magnus Åkesson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige