Image
CBRE GI gör affär för halv miljard.
CBRE GI gör affär för halv miljard. Bild: Magnolia

Magnolia säljer till CBRE GI för över 500 miljoner

Transaktioner Magnolia Bostad har sålt 200 hyresbostäder i stadsdelen Västra Ursvik i Sundbyberg till CBRE Global Investors. Projektet omfattar cirka 12 500 kvadratmeter BTA för bostäder samt cirka 300 kvm BTA lokaler och 73 garageplatser. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 588 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Januari 2021

Projektet i Västra Ursvik har lagakraftvunnen detaljplan och ligger inom detaljplanen Torget med direkt närhet till kommande dragning av tvärbanan. Husen är ritade av Lindberg Stenberg Arkitekter. Byggnation beräknas påbörjas under slutet av första kvartalet 2021 och inflyttning är beräknad till sommaren 2023. Vinstavräkning sker i det fjärde kvartalet 2020. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till inflyttning.

– Detta är vårt andra projekt inom detaljplanen Torget och vi ser fram emot att produktionsstarta båda i närtid och vara med och utveckla kommande Ursviks Torg. Vi är också glada över att ha fått inleda ett samarbete med CBRE Global Investors, säger Björn Bergman, Regionchef Öst.

Andreas Norberg, Head of Investment Operations, Nordics, CBRE Global Investors kommenterar:

– Vi är mycket glada att ha tecknat avtal med Magnolia Bostad om att förvärva en kvalitativ produkt i ett attraktivt område. Det stora underskottet av hyresbostäder i Stockholmsregionen i kombination med stark befolkningstillväxt och fastighetens attraktiva läge gör att vi tror mycket starkt på produkten.

Linklaters har agerat legala rådgivare åt CBRE Global Investors i transaktionen. Wigge & Partners har agerat legala rådgivare åt Magnolia Bostad.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Linklaters Advokatbyrå på Branschguiden

Läs mer om Linklaters Advokatbyrå på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY