Image

Magnolia och Alecta köper köpcentrum via gemensamt bolag

Transaktioner Magnolia Bostad och tjänstepensionsbolaget Alecta har via ett gemensamt bolag köpt köpcentret Stinsen i Sollentuna för cirka 700 miljoner kronor. Säljare är CBRE Global Investors.
Publicerad den 2 December 2016

Magnolia Bostad och Alecta pensionsförsäkring, ömsesidigt, förvärvar fastigheten i ett gemensamt bolag ägt till lika delar. Förvärvet är inte villkorat och finansieras av parterna med egna medel. Planerat tillträde är i december 2016.

Tidigare ägare har initierat programarbetet för ny detaljplan avseende bostäder i kombination med kommersiella ytor för att integrera Stinsen i den nya stadsmiljön som växer fram. Magnolia Bostad kommer tillsammans med Alecta fortsätta driva planprocessen. Bostadsutvecklingen kommer vid ny detaljplan att ske etappvis.

Samtliga bostäder kommer utvecklas av Magnolia Bostad. Cirka en tredjedel kommer att säljas till Alecta som hyresrätter vilka de själva kommer att äga och förvalta. Cirka en tredjedel avses säljas till Slättö i enlighet med det ramavtal som tecknades mellan Magnolia Bostad och Slättö den 25 november 2016. Försäljningarna innebär ingen omedelbar vinstavräkning, utan vinstavräkning kommer ske i takt med att projekten realiseras. Resterande bostäder planeras att utvecklas som bostadsrätter av Magnolia Bostad.

Fastigheten omfattar knappt 54 200 kvadratmeter i Södra Häggvik, i närheten av Magnolia Bostads projekt Lumen och Traversen 18. På fastigheten finns Stinsen köpcentrum med cirka 41 600 kvadratmeter uthyrbar area handel och kontor. Närområdet har under de senaste åren befunnit sig i stark utveckling och är under omvandling till attraktiva stads- och bostadskvarter.

Säljare är CBRE Global Investors som ägt köpcentrumet sedan 2008.

– Vi har ägt fastigheten sedan 2008. Nu har vi fullföljt vår affärsplan och det var rätt tid att sälja, säger Stefan Berg, Nordenchef för CBRE Global Investors.

Stinsen köpcentrum har i dag omkring 70 hyresgäster, med en genomsnittlig återstående hyrestid om cirka 2,5 år. De största hyresgästerna är City Gross, Intersport, Friskis & Svettis och Stadium. Hyresintäkterna uppgår till cirka 70 miljoner kronor och uthyrningsgraden är cirka 80 procent.

Wigge & Partners har varit legal rådgivare åt Magnolia Bostad.

Cederquist och JLL har varit rådgivare åt CBRE Global Investors.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY