Image

Magnolia noteras 9 juni

Bolag Magnolia Bostad genomför en ägarspridning och noteras på First North. Planerad första handelsdag är den 9 juni.
Publicerad den 27 Maj 2015
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

Ägarspridningen innebär att huvudägaren Fredrik Holmström säljer cirka 3,6 miljoner aktier och cirka 4,7 miljoner nya aktier emitteras.

Sammanlagt erbjuds allmänhet och institutioner cirka 8,3 miljoner aktier, som säljs för 35-41 kronor.

Erbjudandet motsvarar en värdering av bolaget om 1 095 till 1 283 miljoner kronor före erbjudandet.

Vid full anslutning i tillförs Bolaget upp till 192 miljoner kronor före emissionskostnader. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till högst 340 miljoner kronor.

Pareto Securities är Sole Manager och Bookrunner för Erbjudandet. Nordnet är Retail Manager.

– Sedan vi grundade Magnolia Bostad 2009 har bolaget snabbt utvecklats till att bli en aktör att räkna med på den svenska bostadsutvecklingsmarknaden. Noteringen är ett naturligt nästa steg i Magnolia Bostads utveckling och jag ser den som ett kvitto på att Magnolia Bostad har en viktig roll att fylla, inte minst som en betydelsefull utvecklare av hyresbostäder i Sverige, säger Fredrik Holmström,
huvudägare och styrelseordförande i Magnolia Bostad.

– Vi har de senaste åren byggt upp en projektportfölj som nu börjar generera goda vinster åt bolaget. Den kvalitetsstämpel som en notering innebär kommer att ge bolaget ökad trovärdighet hos viktiga intressenter, som kommuner, kreditinstitut och potentiella framtida medarbetare. Den ger oss även de finansiella muskler som krävs för fortsatt tillväxt och möjligheten att väsentligt utöka projektportföljen, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Magnolia planerar att byta lista till Nasdaq OMX Stockholm Small Cap under 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige