Image

Magnolia fortsätter satsningen i Bålsta Centrum

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad har tilldelats ytterligare ett kvarter i första etappen av nya Bålsta Centrum i Håbo kommun. Projektet avser cirka 140 bostäder samt en 3 000 kvadratmeter stor matbutik.
Publicerad den 23 April 2015
Magnolia fortsätter satsningen i Bålsta Centrum i Håby kommun och har tilldelats ytterligare ett kvarter. Projektet omfattar 140 bostäder samt en matbutik. Bild: ETTELVA Arkitekter
Magnolia fortsätter satsningen i Bålsta Centrum i Håby kommun och har tilldelats ytterligare ett kvarter. Projektet omfattar 140 bostäder samt en matbutik.

Projektet omfattar en totalyta om cirka 11 000 kvadratmeter. I mars utsågs Magnolia Bostad till en av vinnarna i en markanvisningstävling avseende totalyta om 20 700 kvadratmeter i Bålsta centrum (kvarter 2 och 6). Centrumet står inför en omfattande omvandling, med ett nytt resecentrum och nya bostadskvarter i anslutning till det.

Den nya markanvisningen avser kvarter 5 i samma område. I fastighetens bottenvåning kommer en matbutik med en totalyta om 3 000 kvadratmeter att inrymmas. Övriga våningsplan kommer att inrymma små och mellanstora bostäder.

Magnolia Bostads förslag siktar på att utveckla Bålsta centrum från pendlingsort till livfull småstad. Förslaget innehåller tre nya storgårdskvarter med plats för butiker, uteserveringar och kontor utmed Mälarbanan. Bostäderna kommer att bidra till en levande och varierad stadsmiljö som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpcentrumjätten har hittat nya värden efter pandemin

Stora Retaildagen Unibail-Rodamco-Westfield har utvecklats snabbare än planerat under pandemin. – Vi behöver skapa värde i annat än det som är lokaler, säger Louise Ryning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY