Image
Magnolia bildar JV med Niam och utvecklar 350 bostäder i Majorna.
Magnolia bildar JV med Niam och utvecklar 350 bostäder i Majorna. Bild: Magnolia

Magnolia bildar JV med Niam – utvecklar 350 bostäder i Majorna

Bolag Magnolia Bostad bildar JV-bolag med Niam för att gemensamt utveckla cirka 350 boenden om 25 000 kvadratmeter BTA i Majorna i Göteborg.
Publicerad den 18 November 2021

Utvecklingen kommer att ske i Fixfabriksområdet i Majorna där Magnolia Bostad har förvärvat mark från Göteborgs Stad. Fastigheterna har lagakraftvunna detaljplaner och byggstart är planerad till början av 2022.
– Vi är jätteglada att samarbeta med en sådan välrenommerad bostadsutvecklare som Magnolia Bostad och att kunna bidra till den positiva utvecklingen i Göteborg, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sverige på Niam.

Majorna var ursprungligen en klassisk arbetarstadsdel som utvecklats till att bli en restaurangtät kulturknutpunkt i Göteborg. Området består i stort av göteborgstypiska landshövdingehus och ligger mellan Göta Älv och Slottsskogen vilket erbjuder trevliga och omväxlande promenadstråk. Gestaltningen av de nya bostäderna kommer att vara inspirerad av områdets karaktär och bakgrund. Plåtdetaljer ton i ton med teglet kopplar an till områdets industriella historia. Lägenheterna kommer att ha höga stora fönster, välplanerade ytor och generösa balkonger. Inredningskonceptet går i ljust varmgrå toner och svarta detaljer.
– Vi kommer på fastigheten att utveckla både hyresrätter och bostadsrätter. Det här kommer att bli ett riktigt fint projekt i ett område där stor efterfrågan finns, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige