Image

M3 Bygg får uppdrag av Svenska Bostäder

Bygg M3 Bygg har fått i uppdrag av Svenska Bostäder att bygga om kvarteret Nystad 8 på Järvafältet i Stockholm. Kontraktsumman är på cirka 75 miljoner kronor och projektet skall påbörjas i november 2012 och vara färdigställt i december 2013.
Publicerad den 12 Oktober 2012
M3 Bygg har fått i uppdrag av Svenska Bostäder att bygga om kvarteret Nystad 8 på Järvafältet i Stockholm. Bild: M3 Bygg. Bild: M3 Bygg
M3 Bygg har fått i uppdrag av Svenska Bostäder att bygga om kvarteret Nystad 8 på Järvafältet i Stockholm. Bild: M3 Bygg.

Projektet avser upprustning av fastigheten Nystad 8 på Sibeliusgången 4 i Akalla, Stockholm, och är det andra av sex skivhus i kvarteret Nystad som skall upprustas. Fastigheten utgörs av entrévåning med förrådsutrymmen och lokaler, elva bostadsvåningar samt källare och vind. Fastigheten innehåller 99 lägenheter, garage med 64 bilplatser och två befintliga lokaler.

Huset är ett skivhus med tidstypisk arkitektur och är en del av miljonprogrammet som byggdes under 1970-talet och som nu är i behov av en genomgripande upprustning. I projektet ingår även ombyggnad av gården på fastigheten Nystad 7, det vill säga gården mellan byggnaderna Sibeliusgången 2 och Sibeliusgången 4.
- Att vi nu erhåller detta projekt bevisar att vi lyckats med vår satsning på den här typen av projekt. Vi har precis slutfört entreprenaden Molde 5 som pågått sedan hösten 2010. Även detta var ett projekt ingående i Järvalyftet, åt Svenska Bostäder. Genom att tillvarata den erfarenhet vi samlat på oss från våra tidigare liknande projekt, tillsammans med pågående nyrekryteringar, är vår avsikt att stärka vår position ytterligare på denna marknad den närmaste tiden, säger Johan Lindberg, vd för M3 Bygg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige