Image
Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.
Niklas Zuckerman och Anders Nordvall. Bild: Logistea

Logistea köper i Kalmar

Transaktioner Logistea förvärvar och tillträder logistikfastighet i Kalmar om 2 630 kvadratmeter med avtalad tillbyggnad om cirka 1 800 kvadratmeter.
Publicerad den 20 Januari 2022

Logistea har förvärvat och tillträtt en logistikfastighet (Generatorn 1) i Kalmar till ett fastighetsvärde om 17,3 miljoner kronor med en tillkommande investering om 20 miljoner kronor avseende tillbyggnation.

Fastigheten uppgår till cirka 21 000 kvadratmeter markyta och är belägen i ett centralt och etablerat industriområde med närhet till E22:an och består av 2 630 kvadratmeter befintlig uthyrningsbar lokalyta samt avtalad tillbyggnad om cirka 1 800 kvadratmeter ytterligare lokalyta.

Planerad tillbyggnation påbörjas i närtid och bedöms slutföras under 2022, varefter årlig hyresintäkt estimeras till 2,6 miljoner kronor och driftnetto 2,4 miljoner kronor. Logistea har tecknat ett tioårigt triple-net-avtal med nuvarande hyresgästen GDL för både befintliga och tillkommande ytor.
– Logistea eftersträvar långa och stabila kundrelationer. Med förvärvet av logistikfastigheten i Kalmar, så utökas vår affärsrelation med GDL ytterligare, samtidigt som vi förvärvar vår första fastighet i Kalmarregionen, säger Tobias Lövstedt, COO, Logistea.

Logistea finansierar köpet genom kontant betalning samt banklån.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige