Image
Niklas Zuckerman och Anders Nordvall.
Niklas Zuckerman och Anders Nordvall. Bild: Logistea

Logistea förvärvar fastighet för 275 miljoner kronor

Transaktioner Logistea har förvärvat en fastighet i Alingsås med ett underliggande fastighetsvärde om 275 miljoner kronor. Affären finansieras genom banklån och egna medel.
Publicerad den 28 November 2022

Den uthyrningsbara ytan är cirka 19 100 kvadratmeter och årlig hyresintäkt uppgår till 20,9 miljoner kronor med en genomsnittlig återstående kontraktslängd på cirka nio år. Hyresgäster är ABB och NKT.

– Vi förvärvar en välförvaltad fastighet i ett attraktivt läge som är fullt uthyrd på långa hyresavtal till ABB och NKT. Kvalitén på fastigheten och de finansiellt mycket starka hyresgästerna samt avtalens löptid gör att vi ytterligare förbättrar vår fastighetsportfölj. På fastigheten finns även utrymme för till- och nybyggnad vilket skapar möjlighet för oss att utveckla fastigheten tillsammans med både befintliga och framtida hyresgäster, säger Anders Nordvall, vice vd och transaktionschef, Logistea.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige