– Vi ser fram emot att vara en av de som banar väg för större möjlighet till boende för Lunds unga vuxna, säger Fredrik Millertson, vd på LKF.
Konceptet innebär att hyresgästerna bor själva, men lever tillsammans i de gemensamma delar i boendet. Delningsekonomin är i fokus, vilket möjliggör både ett yteffektivt boende, men även en stor social gemenskap för den som hyr bostaden.
– Genom vårt projekt ger vi unga vuxna en möjlighet att vara en del av ett sammanhang, samtidigt som vi skapar ett komplement till andra boendeformer för de som befinner sig i glappet mellan studentliv och att bilda familj, säger Fredrik Millertson.
Nu när LKF:s styrelse gett grönt ljus till projektet så påbörjas arbetet med projekteringen av bostadshuset. Projektet beräknas att byggstarta år 2020-2021 i Brunnshög, Lunds nya stadsdel där hållbarheten är i fokus. År 2022 beräknas huset vara redo för ett 70-tal av Lunds unga vuxna att flytta in.
– Detta är hållbarhet när den är som bäst - närheten till all service i den nya stadsdelen och med en spårvagnshållplats utanför dörren. Och den sociala hållbarheten som genomsyrar boendet, säger Fredrik Millertson.
Fakta LKF:s Colive:
• Byggs i Brunnshög, Lunds nya stadsdel
• Beräknad byggstart 2020 - 2021, inflyttning 2022
• Cirka 70 boende
• Projektet underlättar för målgruppen unga vuxna 20 – 35 år att lösa sin bostadssituation
• Social hållbarhet och delningsekonomi i fokus
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av Quandify
Bolag Pandox vd, Liia Nõu, gjorde vid presentationen av senaste kvartalsrapporten klart att man letar efter förvärv, främst inom de tre starka marknader man redan går bäst i: Storbritannien, Norden och Tyskland. – Det senaste förvärvet hade en sjuprocentig yield så det är det vi siktar på, säger Pandox-vd:n.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.