Image
LKF planerar colivingprojekt i Brunnshög.
LKF planerar colivingprojekt i Brunnshög. Bild: LKF

LKF bygger coliving-projekt

Bygg/Arkitektur Lunds kommunala bostadsbolag LKF planerar ett colivingprojekt i Brunnshög.
Publicerad den 1 November 2019

– Vi ser fram emot att vara en av de som banar väg för större möjlighet till boende för Lunds unga vuxna, säger Fredrik Millertson, vd på LKF.
Konceptet innebär att hyresgästerna bor själva, men lever tillsammans i de gemensamma delar i boendet. Delningsekonomin är i fokus, vilket möjliggör både ett yteffektivt boende, men även en stor social gemenskap för den som hyr bostaden.

– Genom vårt projekt ger vi unga vuxna en möjlighet att vara en del av ett sammanhang, samtidigt som vi skapar ett komplement till andra boendeformer för de som befinner sig i glappet mellan studentliv och att bilda familj, säger Fredrik Millertson.

Nu när LKF:s styrelse gett grönt ljus till projektet så påbörjas arbetet med projekteringen av bostadshuset. Projektet beräknas att byggstarta år 2020-2021 i Brunnshög, Lunds nya stadsdel där hållbarheten är i fokus. År 2022 beräknas huset vara redo för ett 70-tal av Lunds unga vuxna att flytta in.

– Detta är hållbarhet när den är som bäst - närheten till all service i den nya stadsdelen och med en spårvagnshållplats utanför dörren. Och den sociala hållbarheten som genomsyrar boendet, säger Fredrik Millertson.

Fakta LKF:s Colive:
• Byggs i Brunnshög, Lunds nya stadsdel
• Beräknad byggstart 2020 - 2021, inflyttning 2022
• Cirka 70 boende
• Projektet underlättar för målgruppen unga vuxna 20 – 35 år att lösa sin bostadssituation
• Social hållbarhet och delningsekonomi i fokus

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige