Image
Colive öppnar ett delningsboende i Brunnshög, Lund.

Delningslägenheter med Colive till Brunnshög

Uthyrning Colive och Lunds kommuns fastighetsbolag LKF tecknar blockhyresavtal som har godkänts av hyresnämnden i sin helhet. Detta för att förverkliga den gemensamma visionen om ett storskaligt delningsboende i Brunnshög, Lunds nya stadsdel med hållbarhet i fokus. Totalt rör det sig om 81 bostadstillfällen fördelat i tio delningslägenheter för unga vuxna. Det kommer att vara en fastighet som är helt skräddarsydd för Colives verksamhet där de första boende förväntas flytta in år 2024.


Fredrik Millertson.

LKF tar det hållbara bostadsbyggandet ett steg längre

Bygg/Arkitektur I januari tog LKFs styrelse beslut om att starta ett utvecklingsprojekt där det hållbara, framtida bostadsbyggandet tar ett rejält kliv.
– LKF har under många år arbetat för ett grönare och mer hållbart Lund. Vi är nu ett av de första bostadsbolagen i Sverige som vågar ta det hållbara byggandet ett steg längre genom att tänka ur ett större perspektiv - från start och 100 år framåt, säger LKF:s vd Fredrik Millertson.


Betonmast får bygguppdrag av LKF.

Betonmast får bygguppdrag av LKF i Lund

Bygg/Arkitektur Betonmast Malmö har fått i uppdrag av Lunds Kommuns Fastighets AB att bygga bostads- och kontorsprojektet Skymningen i nordvästra Lund. Ordervärdet ligger på drygt 138 miljoner kronor.


LKF planerar colivingprojekt i Brunnshög.

LKF bygger coliving-projekt

Bygg/Arkitektur Lunds kommunala bostadsbolag LKF planerar ett colivingprojekt i Brunnshög.


Ny vd för LKF

Karriär Fredrik Millertson rekryteras som ny vd för LKF.