Image
Betonmast får bygguppdrag av LKF.
Betonmast får bygguppdrag av LKF. Bild: Fojab

Betonmast får bygguppdrag av LKF i Lund

Bygg/Arkitektur Betonmast Malmö har fått i uppdrag av Lunds Kommuns Fastighets AB att bygga bostads- och kontorsprojektet Skymningen i nordvästra Lund. Ordervärdet ligger på drygt 138 miljoner kronor.
Publicerad den 6 December 2019

Projektet Skymningen omfattar 49 hyreslägenheter fördelade i fem plan samt kontorsverksamhet och gym i de två nedersta våningsplanen. Totalt rör det sig om en yta på 7 571 kvadratmeter.

Skymningen blir det första kontorsprojektet i Brunnshög, den nya stadsdelen i nordvästra Lund. När fastigheten står färdig kommer Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) att flytta dit delar av sin verksamhet från Lilla Tvärgatan och Magistratsvägen.

Brunnshög är en växande stadsdel där det planeras för en mix av både större och mindre fastigheter, upplevelsestråk samt generösa gång- och cykelytor. Hösten 2020 kommer en ny spårvagnslinje som knyter ihop den nya stadsdelen med centrala Lund. Lunds Kommun räknar med att uppemot 40 000 personer kommer att arbeta och bo i Brunnshög i framtiden.

– Det är riktigt roligt att få utveckla Brunnshög tillsammans med LKF, säger Tomaz Bodmark, vd på Betonmast Malmö. Framförallt är vi stolta över att få fortsätta skapa stora värden i Lund.

– Vi ser fram emot ett nytt, spännande samarbete med Betonmast, säger Fredrik Millertson, vd på LKF. Vi ser också mycket fram emot att flytta LKF:s verksamhet till vårt nya kontor i Brunnshög och bli en del av Lunds nya, hållbara stadsdel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bankerna ser vilken stark ägare vi har"

Bolag Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla, berättar om månaderna som vd för två bostadsbjässar under pandemin, den senaste rekryteringen och hur han ser på framtiden för bolagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY