Image

Obos och LKF i samarbete för nya bostäder i Lund

Bostäder Obos och LKF planerar 154 bostäder i blandad bebyggelse på fastigheten Pilgrimen 2 i södra Råbylund.
Publicerad den 24 Januari 2018
Obis och LKF planerar 154 bostäder. Bild: Obos
Obis och LKF planerar 154 bostäder.

Bebyggelsen ska vara blandad både vad det gäller upplåtelseform, hustyper, fasadmaterial och byggnadshöjder. Bidraget, som är ritat av Gunilla Svensson Arkitektkontor AB och Liljewall arkitekter, vann Lunds kommuns markanvisningstävling som utlystes under hösten 2017.

– För oss på Obos är det viktigt att utveckla projekt som ur ett hållbarhetsperspektiv tar hänsyn både till de boende och till miljön. I Pilgrimen 2 har vi tagit fasta på vilka värden i området som ska behållas och förstärkas och utgått från de personer som vi tror kommer flytta in i området. Vi ser med spänning fram emot det här samarbetet med LKF för att ta fram bostäder med fokus på gestaltning och arkitektur i en inspirerande boendemiljö, säger Eva Dahlgren, projektutvecklare på Obos Sverige.

Lunds kommun ska i samråd med Obos och LKF ta fram en ny detaljplan för området under 2018. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige