Image

Linköping rekryterar stadsarkitekt

Karriär Linköping har rekryterat en Johanna Wiklander som stadsarkitekt. Hon har tidigare bland annat jobbat på White och Johan Celsing arkitektkontor.
Publicerad den 28 Januari 2014
Johanna Wiklander. Bild: Ulla Montan
Johanna Wiklander.

Rekryteringen av en stadsarkitekt innebär att Linköpings samhällsbyggnadsdirektör Anna Bertilson ytterligare stärker sin stab och att miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens arbete med planering och utveckling av Linköping får ytterligare ett strategiskt stöd i kvalitetssäkring av arkitektur och stadsbyggnadsprojekt. Internt kommer Johanna Wiklander att stötta medarbetarna i utformningsfrågor och utåt ska hon främst initiera och driva ett offentligt samtal om stadsbyggnadsfrågor.

Johanna Wiklander kommer från Stockholm och är arkitekt sedan 25 år tillbaka. Hon har under hela sin yrkeskarriär arbetat som privatpraktiserande arkitekt. Hennes erfarenheter står på tre ben, dels har hon arbetat med en rad uppdrag med stadsbyggnadsinriktning och andra typer av strategiska projekt kopplat till byggande och planering, dels har hon varit lärare, handledare och kritiker på arkitektbildningen på KTH i ämnet stadsbyggnad och slutligen deltar hon aktivt i det offentliga samtalet om stadsbyggnad i Stockholm genom att återkommande anlitas som moderator och workshopledare i stadsbyggnadssammanhang.

Johanna Wiklander var tidigare partner och utvecklingschef på White arkitekter och hon har varit anställd hos en av landets mest välrenommerade arkitekter, Johan Celsing.

– Jag är mycket glad för den här rekryteringen. Att vi nu har en stadsarkitekt innebär att stadens samlade kompetenser förstärks än mer och att vi får ännu bättre förutsättningar för en aktiv stadsbyggnadsdiskussion. Jag önskar Johanna hjärtligt välkommen till oss, säger Anna Bertilson, samhällsbyggnadsdirektör.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige