Image

Link vinner dubbla upphandlingar för KI

Bygg/Arkitektur Link arkitektur har vunnit två anbud rörande inredningsarkitekttjänster för forskningsmiljöer på Karolinska Institutet. Det gäller dels ett anbud rörande ombyggnad respektive nybyggnad av ett laboratorium i Huddinge, dels ett anbud för Speciallabb KM-B i Solna.
Publicerad den 5 Mars 2014

– Målet för projekten i Huddinge är att KI ska få en forskning i världsklass och att det ska locka forskare från hela världen. Och för att lyckas med detta måste vi skapa miljöer som erbjuder de bästa möjliga samverkansformerna för forskning och utveckling. Link arkitektur har fått ansvaret för detta arbete då de kunnat uppvisa en mycket bred kompetens samtidigt som de har referenser som imponerar. Deras medarbetare har också en förmåga att snappa upp och förstå precis vad det är vi vill göra, säger projektledare Peter Allestam på Karolinska Institutet.

Projekten rörande Huddinge omfattar cirka 20 000 kvadratmeter och Link arkitekturs inredningsarkitekter kommer att vara med i arbetets alla skeden från programhandlings- och systemhandlingsskede till bygghandlingsdelen. Avtalet som undertecknades vid årsskiftet är på tre år med en option på två års förlängning. Labbet är preliminärt tänkt att stå färdigt vid årsskiftet 2016-2017.

– Det här är ett prestigeuppdrag med ett nationellt intresse och vi är förstås mycket glada över att Karolinska Institutet ger oss detta förtroende. Extra glada är vi över det faktum att kunden vågat vikta kompetens, referenser och organisation så högt i denna upphandling. Det är ingen självklarhet. Ofta får priset spela en alltför stor roll, säger Torbjörn Windseth, huvudansvarig för arbetet samt avdelningschef för Link arkitekturs kontor i Umeå.

Projektet speciallabb KM-B omfattar cirka 12 500 kvadratmeter. Avtalet rörande detta projekt är på fyra år med option på två års förlängning och innebär att Link kommer att ansvara för all inredningsprojektering även här.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige