Image
David Saand.
David Saand. Bild: Link Arkitektur

Link hämtar Göteborgschef från White

Bolag David Saand tillträder som ny regionchef för Link Arkitekturs Göteborgskontor och ska leda företagets fortsatta satsning i Västsverige. Rollen kommer han att kombinera med att även fortsättningsvis arbeta aktivt som arkitekt i projekt.
Publicerad den 12 Augusti 2021

– Jag älskar Göteborg. Jag är uppvuxen här och kan den här staden utan och innan. Därför ser jag verkligen fram emot att leda Link Arkitekturs satsning här. Jag kommer att kombinera det med att arbeta aktivt i projekt, vilket passar mig perfekt. Jag brinner för att skapa goda helhetslösningar där byggnaden och brukarna känns nära staden och kundens drömmar förverkligas, säger David Saand.

David Saand kommer närmast från White Arkitekter och har under sina 20 år i branschen hunnit skaffa sig erfarenhet från hela arkitekturkedjan, från tidiga skeden till färdiga handlingar, med tyngdpunkt på bostäder, kontor och sportanläggningar. Dessutom har han goda ledaregenskaper och bland annat varit med och drivit Tysklandsverksamheten i Göteborg.

Link Arkitektur etablerades i Göteborg för ett par år sedan och förstärker nu sin satsning i regionen.
– Med sin geografiska placering är Göteborg en stark länk mellan kontoren i både Sverige, Norge och Danmark. Jag är övertygad om att David är helt rätt person att leda vår fortsatta satsning i Västsverige. Han är ambitiös, driven och har ett etablerat nätverk. Tillsammans med engagerade medarbetare, kommer vi att kunna bidra till den spännande stadsutveckling som sker i hela regionen, säger John Lydholm, vd på Link Arkitektur.

Ett av David Saands första åtagande är att hitta en ny lokal, som tål en stark tillväxt. Den första rekryteringen har han redan gjort. Med sig till nya jobbet tar han nämligen Björn Vestlund, som har kunskaper inom både arkitektur, konstruktion och byggnadsteknik som bland annat har varit med och vunnit ett flertal stora arkitekttävlingar.

David Saand tillträder som regionchef den 18:e augusti.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige