Image
Kristina Alvendal och Carl Balcer.
Kristina Alvendal och Carl Balcer. Bild: Lidl

Lidl Sverige tar in Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare

Bolag Lidl Sverige inleder samarbete med Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige. Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och en välkänd profil i fastighetsbranschen med ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad, samt vd för Airport City Stockholm.
Publicerad den 12 Oktober 2023

– Kristina Alvendal har en stark förankring i fastighetssverige. Med hennes kompetens och nätverk kommer vi kunna ta ytterligare ett steg i vår ambition att erbjuda högsta kvalitet till branschens bästa pris till de svenska hushållen i hela Sverige. Jag ser fram emot att fortsätta bygga broar mellan Lidl Sverige, Sveriges kommuner och fastighetsbranschen, där Kristina kommer vara en nyckel i vårt fortsatta arbete, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Kristina Alvendal är stadsbyggnadsexpert och en välkänd profil i fastighetsbranschen. Vid sidan av sitt uppdrag för Lidl Sverige driver hon även eget bolag inom strategisk fastighetsutveckling. Hon har också ett långt förflutet inom politiken, bland annat som stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Därefter var hon vd för Airport City Stockholm. Därtill har hon ett flertal styrelseuppdrag inom bygg- och fastighetsbranschen. Kristina utsågs 2017 till Årets Samhällsbyggare. Kristina skriver även en expertrapport för regeringens tillsatta Produktivitetskommission.

– Jag drivs av att påverka och göra Sverige bättre. I en tid där många upplever att pengarna räcker till mindre är det av stor vikt att öka konkurrensen inom livsmedelsbranschen för att på så sätt sänka matpriserna. Lidl har sedan bolaget gjorde entré på svenska marknaden för 20 år sedan bidragit till just detta. Jag ser fram emot att som rådgivare nu vara med och ta nästa steg, säger Kristina Alvendal.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige