Image
Karlslundsområdet i Landskrona.
Karlslundsområdet i Landskrona. Bild: Landskrona kommun

Landskrona utvecklar Karlslundsområdet

Bygg/Arkitektur Landskrona kommun tar ett samlat grepp om Karlslundsområdet som ska utvecklas till ett modernt fritids- och rekreationsområde.
Publicerad den 3 Mars 2016

I april 2015 antog Kommunstyrelsen utvecklingsprogrammet ”Landskrona på väg mot 2020”. I denna pekas Karlsundsområdet ut som ett av de viktigare utvecklingsområdena för boende, fritid och rekreation i kommunen.

I enlighet med den fördjupade översiktsplanen, som antogs 2014-06-18, och de möjligheter som öppnas efter att Gullstrandsskolan rivs, planeras det för en väg genom området. Vägen skall öppna Karlslundsområdet och binda samman området med stadens centrum i söder och koppla samman det med Helsingborgsvägen i nordväst.

- I drygt två år har arbetet med uppfräschningen av Centrum och Öster pågått. Nu har turen kommit till Karlslund, som vi ser som nästa steg i Landskronas utveckling. Tillsammans med fastighetsägarna i Karlslund tar vi nu ett samlat grepp för utvecklingen i området. Startskottet blir den nya vägdragningen som ska göra Karlslunds fritidsområde mer tillgängligt och koppla samman stadsdelen med resten av staden, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

- Den nya vägen kommer att göra Karlslund mer öppet och tillgängligt än vad det är idag. Det ger helt andra möjligheter för områdets utveckling. Den kommer att göra att alla de kvaliteter som finns här redan idag - som parken, ishallen, fotbollsarenan, idrottshallen, ridklubben, simhallen och djurparken - blir mer tillgängliga för fler, säger Kenneth Håkansson ordförande i AB Landskronahem.

I området väster om den nya vägen förbereds en genomgripande upprustning, med fler aktiviteter för fritid och spontanidrott. Öster och norr om den nya vägen öppnas nya möjligheter för utveckling av nya bostäder och fler upplåtelseformer. Skisser visar på möjlighet till mellan 900 – 1200 nya bostäder av den typ av bostäder som området saknar idag, företrädesvis villor och radhus med bostadsrätt eller äganderätt.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige